Ankara İstanbul Hızlı Treni Açıldı mı?

Ankara İstanbul Hızlı Treni Açıldı mı?
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'nın önümüzdeki Şubat ayında hizmete açılabileceğini söyledi.

Bakanlığı ile ilgili plan bütçe komisyonunda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  Ankara İstanbul Hızlı Treni'nde çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirterek hattın önümüzdeki Şubat ayında açılabileceğini açılışın Mart'a kalmayacağını söyledi. 

Bakan Yıldırım sunumunda "Gelecek yıl Şubat-Mart gibi İstanbul-Ankara hattı açılabilir" dedi. Yıldırım, Kars-Tiflis-Bakü hattının ise en geç 2014 sonunda devreye alınacağını kaydetti.
Yüksek hızlı trenin son durağı Pendik
Raylı sistemleri anlatan Bakan Yıldırım, Ankara-İstanbul arasında çalışmaları devam eden yüksek hızlı tren projesine de değinerek, hattın bazı kısımlarında deneme sürüşlerine başlandığını aktardı. Şubat ayında hızlı tren seferlerine başlanacağı müjdesini veren Yıldırım, devam eden diğer projeler hakkında da komisyon üyelerini bilgilendirdi.
Kızılay-Çayyolu Metrosu açlış tarihi
Öte yandan Bakan Binali Yıldırım, Ankara'daki Kızılay-Çayyolu metrosunun 2014 yılı başında hizmete alınacağını ifade etti. Keçiören-Tandoğan metrosunun ise 2014'ün yarısında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.