Ego Otobüs Nerede Artık SMS'te

Ego Otobüs Nerede Artık SMS'te
EGO Genel Müdürlüğünce, belediye otobüslerinin durağa geliş süresini bildiren "EGO CEPTE" uygulamasından sonra, akıllı cep telefonu kullanmayan vatandaşlar için "EGO SMS" sistemi geliştirildi.

Genel Müdürlük yetkililerinden alınan bilgiye göre, vatandaşların, sesli mesaj veya SMS yolu ile durağa yaklaşan otobüs bilgilerini öğrenmesini sağlayan sistem, otobüsün durağa gelme süresini gösteriyor.

Günlük 100 bin sorgu yapılan ve 500 bin kullanıcıya sahip "EGO CEPTE" uygulaması altyapısında geliştirilen SMS ve sesli arama yoluyla sorgulama sistemi, görme ve işitme engelli vatandaşlar için de kolaylıklar sağlıyor. Sistem, 15 saniyede bir otobüslerle irtibata geçerek veri alışverişi yapıyor ve kullanıcılara kısa bir sürede dönüş yaparak, güzergah üzerindeki otobüs bilgilerini iletiyor.

Trafik yoğunluğuna göre günü, sabah, öğle, akşam ve gece olarak dört parçada değerlendiren uygulama geliştiricileri, tanımladıkları 7 bin durak ile kullanıcılarına belirlenen güzergahta, aktarma yapmaları gereken noktaları, otobüs ve metro duraklarını da gösteriyor.

İOS, Android ve Windows işletim sistemine sahip olmayan telefonlar için geliştirilen sisteme vatandaşlar (0312) 911 3 911 veya (0850) 303 0 306 numaralı telefonları arayarak, sesli mesaj göndererek veya SMS yolu ile ulaşabilecek. Ücretlendirmeler operatörlerin belirlediği kullanıcıların kendi tarifelerinden yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.