Vekil İmam Ve Müezzinlerin Kadro İsyanı

Vekil İmam Ve Müezzinlerin Kadro İsyanı
2 bin 500 kişi ile Ankara’ya çıkarma yapan Vekil İmam ve Müezzinler; Bakanlık ve Diyanet yetkilileri, milletvekilleri ve ilgili kurum ve sendikalarla görüşerek kadroya geçme taleplerini ilettiler.

2013 yılının yaz aylarında TBMM’ye getirilen ‘Torba Yasa’daki, ‘Vekil İmam Hatip, Vekil Müezzin Kayyım ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kurslarında Öğreticilik yapanların kadroya geçmesi ile ilgili kanun teklifi’nden çıkarılarak kadro hayalleri suya düşen vekil imam ve müezzinler Ankara’ya akın etti.

BAKANLIKLAR İLE MECLİS’E GİTTİLER

Akit’ten Muhammet Erdoğan’ın haberine göre, Türkiye’nin bütün illerinde temsilcisi bulunan, Vekil ve Fahri Diyanet Çalışanları Derneği’nin (VE-FA DER) yaklaşık 2 bin 500 üyesi, başkente akın etti. Geçtiğimiz Pazartesi ve Salı günleri; Bakanlıkları, Meclis’i, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili kurum ve sendikaları ziyaret ederek yetkililerle görüşen Vekil İmam ve Müezzinler, hem yazılı hem de sözlü olarak sorunlarını dile getirip kadroya geçme isteklerini ilettiler.  

SAYILARI 3 BİNİ AŞIYOR

Akit’e konuşan VE-FA DER Genel Başkanı İsa Lord, Türkiye’de 2 bin 200 görevde olan ve 850 kişi de görevi bitmiş olan Vekil İmam ve Müezzin’in olduğunu kaydetti. 3 binden fazla olmalarına rağmen yaz aylarındaki ‘Torba Yasa’dan kendilerinin çıkarılıp sadece Kur’an Kursu öğreticilerinin kadroya alındığını hatırlatan Lord, Vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara da kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

“UMUTSUZ KALMAKTAYIZ”

Vekil İmam ve Müezzin’lerin Torba Yasa’dan çıkarılmasıyla ailecek çok üzüldüklerini ve gözyaşlarına hâkim olamadıklarını aktaran Başkan Lord, “Kısa görevlerde bulunduğumuz bu durum bizleri üzmekle beraber ailelerimizi ve aile hayatımızı da çok ciddi şekilde etkilemektedir. Görevimiz bittikten sonra yeni bir iş arayışı içerisine girmekteyiz ki farklı işlerde çalışarak hayata tutunmaya ve ailelerimizi geçindirmeye çalışmaktayız. Kimi arkadaşlarımızın ödenecek borçları, son derece ciddi hasta çocukları, hasta anne babaları ve kardeşleri bulunmaktadır. Tedavi ve ilaç masraflarını bile karşılamakta güçlük çekmektedirler. Vekillik bittikten sonra Hanımı’ndan boşanmak üzere olan arkadaşlarımız bile var. Çoğu zaman umutsuz kalmaktayız” diye konuştu.

“SEVİNÇLE KORKUYU AYNI ANDA YAŞIYORUZ”

“Görevde bulunduğumuz zamanlarda kadrolu İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar ile aynı mesleği icra eden, aynı nitelikleri taşıyan, aynı işi yapan liyakatli kişileriz” diyen Lord, “Buna rağmen aynı özlük haklarına sahip değiliz” ifadelerini kullandı. Taleplerini gerekli kurum ve kişilere ilettiklerini vurgulayan Lord, “Biz vekilleri, mağdur duruma düşürmek adaletsizliktir ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu yanlışlığın en kısa sürede düzeltilmesi en büyük elzemdir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum