AK Partili Vekilden O İfadeye Açıklama

AK Partili Vekilden O İfadeye Açıklama
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Başbakan için kullandığı "Allah'ın bütün vasıflarını taşıyan lider" ifadesine açıklık getirdi: "Maksadımın bu olmadığını iyi niyetli her insan kabul edecektir..."

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, "Allah'ın bütün vasıflarını taşıyan lider" cümlesinin, maksadını aşan bir cümle olduğunu belirterek, "Bu cümle hiç bir Müslüman'ın kabul etmeyeceği bir ifadedir. Maksadımın bu olmadığını iyi niyetli her insan kabul edecektir" dedi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Ocak Cuma günü seçim bölgesi olan Düzce'de, partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmadaki bazı sözlerinin, medya tarafından, yanlış anlaşılmalara sebep olacak şekilde gündeme taşındığını kaydetti.

İrticalen konuşması sırasında sarfettiği, "Allah'ın emrettiği bütün ahlak vasıflarını üstünde taşıyan lider" cümlesinin, haberlerde kastını aşarak, "Allah'ın bütün vasıflarını toplamış" gibi verildiğini ifade eden Arslan, "Bu da yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Bu cümle, inançlarımın kabul etmediği ve hiç bir Müslüman'ın da kabul etmeyeceği bir ifadedir. Maksadımın bu olmadığını iyi niyetli her insan kabul edecektir. Sürçi lisan olarak ifade edilen bu sözün, siyaseten benim ve partimin aleyhine kullanılması küçük siyasi hesapların ucuz bir yansımasıdır. Takdir edilmelidir ki burada asıl olan maksadıma dair kendi açıklamamdır" dedi.

AA

 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum