"Hrant’ın ölüsü dirisinden daha çok iş yapıyor"

"Hrant’ın ölüsü dirisinden daha çok iş yapıyor"
Seropyan, yakın arkadaşı Hrant Dink’in ölümünden sonra gazetenin daha çok sattığını belirterek, “Hrant’ın ölüsü dirisinden sanki daha büyük iş yapıyor” dedi.

Türkiye’deki Ermeni asıllı vatandaşların yayın organı Agos gazetesinin kurucularından olan ve Hrant Dink’in yakın arkadaşı Sarkis Seropyan ilginç açıklamalarda bulundu. Seropyan, Hrant Dink’in ölümünden sonra gazetenin daha çok sattığını belirterek, “Hrant’ın ölüsü dirisinden sanki daha büyük iş yapıyor” dedi.

19 Ocak 2007 tarihinde karanlık bir suikast sonucu öldürülen Hrant Dink’in yakın arkadaşlarından yazar Sarkis Seropyan Ege Üniversitesi’nde Hrant Dink’in ölümünün 7. yıldönümü sebebiyle düzenlenen bir söyleşide dikkat çekici bir açıklamalar yaptı.

“ÖLÜSÜ DAHA ÇOK İŞE YARADI” İTİRAFI

Akit'in haberine göre, Hrant Dink’in ölümünün ardından İstanbul’da yapılan “Hepimiz Hrant Dink’iz” yürüyüşleri hakkında ise Seropyan, “Orada bulunan kişilerin çoğu Ermeni değildi, Ermeniler çok azdı. Gençler, bu yürüyüşü tertipledi. Devlet teşekkülü tertipleseydi bu kadar muntazam yapılamazdı. Yürüyüş Ermeni cemaatini ve Türkiye devletini şaşırttı. Böyle olacağını bilseler, vurmazlardı, vurdurmazlardı. Şimdi Hrant’ın ölüsü, dirisinden sanki daha büyük iş yapıyor. Çünkü Hrant için bütün dünya ayağa kalktı. Biz dedik ki, Hrant’ın ölümünden sonra da göç olacak ve yine Ermeniler gidecek.’ Böyle bir şey olmadı. Gençlerin boy göstermesi, ‘biz buradayız, hepimiz Hrant’ız’ demesi bu göçü engelledi” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum