Sezer çetenin neresinde

Sezer çetenin neresinde
7 yılı aşkın süre içinde hiçbir yayın kuruluşuna gitmeyen A.N. Sezer ve eşinin, Ergenekon Terör Örgütü sanığı Tuncay Özkan'ın televizyon kanalının resepsiyonuna katılması ve orada 4 saat 10 dakika kalması dikkat çekmişti. Semra Sezer de Tunca

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında Tuncay Özkan’ın da tutuklanması, gözlerin eski Cumhurbaşkanı A.N Sezer'e çevrilmesine sebep oldu. İşte Vakit'in görüştüğü uzmanlara “Sezer Ergenekon'un neresinde?” sorusunu sordurtan dikkat çekici noktalar:

1- DEVLETİN EN MAHREM SIRLARI ELİNDEYDİ, ÖZKAN'IN İLİŞKİLERİNDEN HABERSİZ OLMASI MÜMKÜN MÜ?
Devletin en mahrem sırları elinde olan ve uzatmalı Cumhurbaşkanı olarak yedi seneyi aşkın süre boyunca Köşk’te bulunan A.N. Sezer, görev süresi boyunca sadece Özkan’ın kanalına gitmek ve orada 4 saat 10 dakika kalmak suretiyle, ideolojik yandaşlığını ortaya koymuştu. Semra Sezer de, o gece Tuncay Özkan'a övgüler yağdırmıştı. Tarafsız konumunu hiçe sayarak bunu yaparken, Özkan'ın ilişki ağından habersiz miydi? Ergenekon takibatı uzun yıllar öncesine dayanıyor ve iddianame Özkan-Ergenekon ilişkisini açıkça ortaya koyuyor. Sezer ayrıca bir diğer Ergenekon Terör Örgütü sanığı ve ulusal kanal genel yayın yönetmeni Ferit İlsever'i de Köşk’te ağırlamıştı. 

2- ERUYGUR'UN BAŞINDA BULUNDUĞU ADD'YE KÖŞKTEN NİÇİN KAYNAK AKTARDI?
“Sarıkız ve Ayışığı kodlu darbe planlarının mimarı olduğu Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan Şener Eruygur Paşa'nın başında bulunduğu ADD'ye Köşkten kaynak aktarırken, Eruygur'un ve ADD'yi kontrol altında tutan diğer Ergenekoncuların ilişkileri konusunda hiç mi bilgi sahibi değildi? Sezer devletinden kopuk bir Devlet Başkanı mıydı?

3- PKK VE DİĞER SOL TERÖR ÖRGÜTLERİNE POZİTİF AYRIMCILIK YAPMASININ SEBEBİ NEYDİ?
“İddianamede Ergenekon ile PKK terör örgütü arasındaki ilişki açıkça ortaya konuluyor. A.N. Sezer, görev süresi boyunca başta PKK olmak üzere çok sayıda sol terör örgütünün mensuplarını affetmişti. Bunlardan bazıları dağda Mehmetçik'e kurşun sıkmış, çatışmada ölü ele geçirilmişti. Aynı Sezer her konuşmasında üniversitelerdeki başörtüsü yasağını himaye ederken, bazı üniversitelerin kampüslerinde PKK standlarının açıldığını gözler önüne seren haberleri görmezden gelmiş, bu konuya ilişkin soruları karşılıksız bırakmayı tercih etmişti.”

4- “ERGENEKON İŞİ DANIŞTAY SALDIRISINI MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE YIKMA GAYRETİNİN SEBEBİ NEYDİ?”
Sezer, Ergenekon Terör Örgütü tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkan Danıştay saldırısından çok kısa bir süre sonra, Ergenekoncuların vermek istediği havaya paralel olarak, “laiklik karşıtlığı ile saldırı arasında” bağlantı kurarak, eylemi Müslümanların üzerine yıkmaya çalışmıştı. Sezer, Danıştay’ı ziyaretinde de, “Saldırının hedefi laik cumhuriyetimizdir” diyerek, Ergenekon paralelinde görüş ortaya koymuştu!..

NE DEDİLER?
Terör Uzmanı ve siyaset bilimci BBP’li Reyhan İşeri: “Ergenekon takibi Sayın Sezer'in görevde olduğu dönemin tamamını içeriyor. Bu kadar kapsamlı bir çalışma yürütülürken ülkenin Cumhurbaşkanı'nın bilgilendirilmemesi mümkün değildir. Sayın Sezer'in sadece bugün darbe hazırlıklarına destek vermekle suçlanan Özkan'ın kanalına gitmiş olması aralarındaki dostluğun ve ilişkinin boyutlarını gözler önüne sermektedir. Özkan'la ilişkisi bir yana, Sarıkız ve Ayışığı kod adlı darbe planlarının mimarı Şener Eruygur Paşa'nın başında bulunduğu ADD' ye Köşkten kaynak aktarmasını nasıl açıklarsınız? Yine Terör Örgütü suçlamasıyla tutuklanan ve sağlık sorunları gerekçesiyle serbest bırakılan, Ulusal Kanal Yöneticisi ve İP Lideri Perinçek'in sağ kolu Ferit İlsever'i hangi özelliklerinden dolayı makamında kabul ettiğinin de gelinen noktada kendisi tarafından izahı gerekiyor.”
Emekli Cumhuriyet Savcısı Ali Karcı: “Ergenekon takibatı çok ilginç bir noktaya gelmiştir. Sayın Sezer'in de sorgulanması gerekmektedir. Görev dönemi boyunca sergilediği tavırlardan dolayı tanık olarak dinlenebilir. Emekli olduktan sonra herhangi bir bağlantısının devam ettiği tespit edilirse zanlı olarak da sorgulanabilir.” 

SEZER'E YAZILI OLARAK SORDUK
Öte yandan uzmanların “Sezer, Ergenekon ilişkilerinden habersiz miydi?” sorusunun muhatabı olduğu için, konuya ilişkin sorumuzu “Konut”a yazılı olarak gönderdik:
“Sadece Tuncay Özkan'ın kanalına gitmeyi tercih ettiğiniz, aynı durumdaki Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'i Köşk’te kabul ettiğiniz günlerde, bu isimlerin “terör örgütüyle ilişkilerinden dolayı devletin takibinde” olduğunu bilmiyor muydunuz?”
Konut görevlileri, sorumuzun yer aldığı metnin Sezer’in eline ulaştığını teyit ettiler.


ASLAN DEĞİRMENCİ / UĞUR BAYER-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.