Papaz Yüzsüzlüğü

Papaz Yüzsüzlüğü
Türkiye’deki papazların Diyanet tarafından maaşa bağlanması talebi akıllara Batı Trakya’daki Müslümanların durumunu getirdi.

Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Nazaret Özsahakyan ile Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Yusuf Çetin’in Türkiye’deki papazların Diyanet tarafından maaşa bağlanmasını talep etmesi akıllara Batı Trakya’daki Müslümanların durumunu getirdi. Yunanlıların baskı ve zulmü altında yaşam mücadelesi veren Batı Trakya Müslümanları müftülerini ve imamlarını bile kendileri seçemiyor.

Batı Trakya Dergisi sahibi Gazeteci Süleyman Cihan, Yunanlıların Batı Trakya’daki Müslümanlara yönelik baskı ve zulüm politikalarının sürdüğünü hatırlatarak, Türkiye’deki papazların maaş talebini yüzsüzlük olarak yorumladı. Cihan, Akit’te yaptığı açıklamada,  “Türkiye’de her türlü imkana sahip olan ve istedikleri gibi yaşayan Ortodoksların ve diğer din mensuplarının Türkiye’den hiçbir şey talep etme hakkı yok.  Bu papazlar maaş talimatını Fethullah Gülen’den almış olabilirler” dedi.   

“HANGİ YÜZLE MAAŞ TALEBİNDE BULUNDULAR”
Türkiye’de yaşayan Ortodoksların hiçbir talepte bulunma haklarının olmadığını vurgulayan Cihan, Ortodoksların Türkiye’de haddinden fazla haklara sahip olduğunu söyledi. Batı Trakya’da ki Türklerin, imamlarını, müezzinlerini ve öğretmenlerini Yunan Hükümetinin belirlediği kişilerden oluştuğunu hatırlatan Cihan,  “Türkiye’deki bütün Rumlar, el üstünde tutulup istedikleri gibi yaşıyorlar. Ama Yunanlılar,  Batı Trakya’da yaşayan Müslümanlara ve oradaki din adamlarına hiçbir hak tanımıyor. Ve Batı Trakya’daki Türki isimli bütün okulların ve Türk vakıflarının isimlerini değiştirmişler. Orada yaşayan Müslümanlara bu kadar zulüm yapılırken, Ortodokslar Diyanetten şimdi hangi yüzle maaş istiyorlar? Önce Batı Trakya’daki Müslüman Türklerin hakları verilsin sonra böyle yüzsüz bir talepte bulunsunlar” şeklinde konuştu.

FETULLAH GÜLEN Mİ TALİMAT VERDİ?
Hıristiyan din adamlarının Diyanet’ten maaş talep etmeleri konusunun son günlerde Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğunu iddia eden Cihan, şöyle konuştu: “Türkiye’yi karıştırmak için patrikhaneye dışarıdan gelen paraların haddi hesabı yok. Türkiye’de bulunan Hıristiyan din adamlarının amaçları kendi dinlerini yaşamak değil. En büyük amaçları Türkiye’yi karıştırıp, dünyaya kötü lanse etmektir. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde ise papazların Diyanet’ten maaş talep etmeleri kanaatimce Fethullah Gülen’le bağlantılı bir durumdur. Çünkü Fethullah Gülen ‘Dinler arası diyalog’ adı altında, Ortodoks, Rum ve Ermeni patrikleriyle çok içli dışlı diyaloglar halindedir. AK Parti’ye ve Başbakan’a karşı adeta savaş ilan eden Fethullah Gülen, şimdi de hükümete karşı savaşını bunlar üzerinden yürütüp, onlara böyle bir talimat vermiş olabilir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum