Özel Hastane Soygunu

Özel Hastane Soygunu
Özel hastanelerle ilgili şikayetler artarak sürüyor… Özel hastaneleri, ilk başta sıfır olan fark ücretinin Hükümetçe kademeli olarak artırılarak, bugün yüzde 200’e kadar çıkarılmış olması da kesmedi.

Özel hastanelerde hemen hemen her muayene sonucunda çok sayıda tahlil istenerek, vatandaşa büyük faturalar çıkarılıyor.

“Devlet özel hastanede muayene ücretini de karşılıyor” düşüncesiyle özel hastaneleri tercih eden vatandaşlar, ağır faturalar karşısında, bu tercihlerinde bin pişmanlık yaşıyor.

İŞTE SOMUT BİR ÖRNEK

Bir okurumuzdan gelen mesaj, özel hastanelerle ilgili şikayetlere somut bir örnek oluşturuyor.

Okurumuzun anlattıklarına göre, yapılan tahliller için kendisinden tam 595 TL ücret alındı. Bunun hesabını sorunca da, “yanlışlık olmuş” denilerek, aide yoluna gidildi.

İşte o mesaj:

“özel hastanelerin devleti ve halkı soyması.

Açıkça vatandaşın ve devletin nasıl soyulduğunun kısa ve çarpıcı hikayesi.. Genel bir kontrol için evimizin yakınındaki özel hastaneye gittim.

Hastane bankosunda Bağkur\'lu olduğumu, SGK anlaşmaları olup olmadığını sordum. TC kimlik no\'mu sistemlerine girdiler, evet sizin bilgilerinizi görüyoruz, SGK\'dan yararlanabilirsiniz dediler. Genel kontrol için dahiliye gittim. Muayene ücreti olarak 30 TL nakit ödeme yaptım.

Bana her ne fiş, ne fatura vermediler.

Doktor muayenesini yaptı, yapılması gereken tahlilleri çıkarttı, tekrar bankoya gittim. Bu sefer tahliller için DİKKAT.. SGK\'nın ödemesi dışında benim payım olarak 595 TL ödemem gerektiği söylendi, kredi kartımla ödememi yaptım. Küçük bi kasa fişi ile kredi kartı pos fişini aldım. Tahliller iki gün sonra çıktı, doktora gösterdim. Her şey normal çıktı sevindik. Bir an aklıma takıldı..

BEN 595 TL ÖDEDİM, BANA YAPILANLARIN BEDELLER İNİ GÖREBİLDİĞİM BİR FATURA-İŞLEM DÖKÜMÜ BANA VERİLMEDİ dedim.

Muhasebeye gittim. Bana yapılan işlerin detaylarını gösteren fatura vermelerini talep ettim. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Normalde hiç istemeden zaten yasal olarak verilmesi gereken faturayı vermemek için ilginç sorular ve sorgulamalar başladı. Niçin istiyorsunuz, size fatura veremeyiz, isterseniz yapılanları bedellerini elle yazalım verelim, bu fiş fatura demek zaten uygulama böyle fatura veremiyoruz... Sergilenen bu tavır bende talebimde daha çok ısrarcı olmama neden oldu.. Sonunda sizi müdürümüzle görüştürelimle başka bir sürece geçildi. Müdür de benzer şekilde neden, niçin fatura istiyorsunuz, biz detaylı faturayı size veremeyiz, biz bu tip faturayı kuruma-SGK\'ya veriyoruz. dedi. Bu tavır karşısında ısrarım ve beraberinde gerilim arttı. Sonunda tamam biz bir mali müşavirimize danışalım dediler..

Bir gün sonra tekrar aradım, fatura talebimi yeniledim. Buyrun gelin yardımcı olacağız dediler, gittim. Ve...olana bakın !!! \'\'Sizden fazla ödeme alınmış dediler, normalde 30 TL olan muayene ücreti içinde bu tahlillerin yapılması gerekiyormuş. 30 TL muayene ücretinin 12 TL\'si SGK tarafından, 18 TL si benim tarafımdan ödeniyormuş. ( BANA 30 TL ödetmişlerdi) 595 TL\'lik tahlilinin 551\'sini fazladan almışlar, meğersem sadece 44 TL\'sini SGK değil ben karşılıyor muşum. SONUÇ OLARAK; 595+30 = 625 TL olan masrafım meğersem 74 TL imiş.. Hastane özür dileyerek, 551 TL\'yi kredi kartıma iade işlemini başlattılar. Araştırdığımda gördüm ki; bu durum yaygın olarak uygulanmakta ve vatandaş ve devlet zarara uğratılmaktaymış.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum