Ders Zili Çaldı!

Ders Zili Çaldı!
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen, bugün eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı

2013-2014 eğitim-öğretim yılının 16 Eylül’de başlayan ilk yarısı 24 Ocak cuma günü sona erdi. Öğrenciler ve öğretmenler, yaklaşık 2 haftalık tatilin ardından bugün 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına başladı. Öğretmenler ve öğrenciler için ikinci yarı yıl 13 Haziran’da tamamlanacak.

İkinci dönem sınavlarla geçecek

İkinci dönem, ortaokul öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.  İkinci yarıyılda 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan’da ortak sınavlara girecek. Üniversiteye girecek lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart pazar günü girecek.
 
Kitapları yanan Fırat’a Bakan Avcı’dan destek

Eskişehir’de tek katlı bir evde çıkan yangında, kitapları hasar gören ve bunun üzerine gözyaşlarını tutamayan ilkokul öğrencisi Fırat Atmaca’ya (9) Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla destek verilecek. Baba Şerafettin Atmaca, MEB’den aradıklarını ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kendisiyle görüştükğünü belirtti. “Fırat’ın kitap ve defterleri yandığı için ağlamasına çok üzülmüşler” diye baba Atmaca, oğluna bu nususta destek verileceğini kaydetti.

Kar üstü araçlar öğrenciler için yollarda

Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köylerdeki öğrenciler, yarıyıl tatilinin sona ermesiyle kar üstü araçlarla kent merkezine getirildi. Erzurum Valiliği Kriz Merkezi koordinesinde, İl Özel İdaresi ekiplerince köylerden kar üstü araçlarla alınan çocuklar, kar kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan zorlu arazi yapısını aşarak okullarına yetiştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum