İslâm düşmanlarını boykot Kur’an’ın emri

İslâm düşmanlarını boykot Kur’an’ın emri
Prof. Dr. Hayrettin Karaman, geçtiğimiz günlerde, "Kadın vücudu üzerinden para kazanan, işi gücü Kur'an kursları, İmam Hatip okulları, başörtüsü, tarikatlar ve vakıflarla uğraşmak olan, yalan yanlış haberler yapan gazete ve kanalları evlerinize sokmayı

Aksi halde manevi sorumluluğunuzun ağır olacağını unutmayın" çağrısı yapmıştı. Bu çağrısının ardından kartel tarafından hakkında linç kampanyası başlatılan Prof. Karaman, sözlerinin Kur'an'da kaynağı olmadığına yönelik iddialara cevap verdi. İslâm düşmanlığı yapan gazetelerin boykot edilmesi gerektiği çağrısı yapınca kartel gazeteleri tarafından hakkında linç kampanyası başlatılan Prof. Dr. Hayrettin Karaman “Söylediklerimin kaynağı Kur’an, sünnet ve onlardan çıkarılan fıkıhtır”dedi.

İSLÂM DÜŞMANLARINI DESTEKLEYENLERİN MANEVİ SORUMLULUĞU VAR
Prof. Karaman, geçtiğimiz günlerde, “Kadın vücudu üzerinden para kazanan, kalitesiz ve faydasız diziler yayınlayan, din deyince tüyleri ürperen, her gün dini hareketler, uygulamalar, örgütler ve hizmetler aleyhinde yayın yapan, işi gücü Kur'an kursları, İmam Hatip okulları, başörtüsü, tarikatlar, din hizmeti için kurulmuş dernekler ve vakıflarla uğraşmak olan, dedektif gibi bunları takip eden, yalan yanlış haberler yapan gazeteleri ve kanalları evlerinize sokmayın, satın alarak ve reklam vererek desteklemeyin; aksi halde manevi sorumluluğunuzun ağır olacağını unutmayın” çağrısını yapmıştı. Karaman’ın bu çağrısı üzerine kartel gazeteleri ayağa kalktı ve kendisi hakkında linç kampanyası başlattı. Karaman’ı hedef gösteren bu gazeteler, Karaman’ın sözlerinin Kur’an’da kaynağı bile olmadığını iddia ettiler. Prof. Karaman bu iddialara cevap verdi.

SÖZLERİMİN REHBERİ KUR’AN, HADİSLER VE FIKIHTIR
Müslümanların hangi hareketlerinin haram hangisinin helal olduğu yönünde Kur’an’da birçok ayet olduğunu belirten Karaman, “Kur’an’da ‘Falan filan gazeteleri boykot etmek ey kullarım size farzdır’ diye tabii ki böyle bir ayet bulamazsınız. Ama insanların yapıp ettiklerinin hangilerinin haram, hangilerin helal olduğuna yönelik birçok ayet ve hadis bulunuyor. Benim söylediğim çok açık. Edebimize, ahlakımıza aykırı yayın yapan, din diyince tüyleri ürperen, işleri güçleri sabah akşam Kur’an kursları, İmam Hatipler ve başörtüsü ile uğraşmak olan medyaya karşı demokratik hakkımız olan boykot hakkımızı kullanmanın farz, onları desteklemenin ise haram olduğunu ifade etmek istedim” dedi.

MÜSLÜMANIN İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞÜ MEN GÖREVİ VAR
Kur’an-ı Kerim’e göre Müslümanın, iyiliği emredip kötülükten men etmek anlamına gelen “emri bil maruf ve nehyi anil münker” görevi olduğunu, bunun en azından farz-ı kifaye olduğunu hatırlatan Prof. Karaman, sözlerinin bu bağlamda değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Karaman, “Söylediklerimin kaynağı Kur’an, sünnet ve onlardan çıkarılan fıkıhtır” şeklinde konuştu. Sözlerinin belli bir gruba yönelik olmadığını, bunu kim yaparsa Müslüman’ın iyiliği emredip kötülüğü men görevi bulunduğunu hatırlattığını kaydeden Hayrettin Karaman, Doğan Grubu’nun yazısını üzerine alındığını söyleyerek, “Yarası olan gocunur misali oldu. Sadece onlar üzerine alındı” dedi.

HAKAN GÜNEŞ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.