Siyon-Piyon İttifakı

Siyon-Piyon İttifakı
Kuzey Irak’taki petroller için kasa görevi yapacak olan Halkbank aleyhine kampanya yürüten Siyonist lobi ve işbirlikçileri şimdi de AK Parti’nin paralel yapıya yönelik mücadelesinin engellenmesi için harekete geçti.

Geçtiğimiz gün Suriye, Irak, Kıbrıs ve ikili ilişkilere dair telefonla görüştüğü Başbakan Erdoğan’a teşekkür eden ABD Başkanı Obama’nın, ülkesinde Türkiye karşıtı bir lobi tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE’YE MÜDAHALE ÇAĞRISI!

Amerika’nın eski Ankara büyükelçileri Siyonist Abramowitz ve Edelman ile Neocon’ların önde gelen isimlerinden Michael Rubin, senatörler, milletvekilleri ve ulusal güvenlik uzmanlarının da aralarında bulunduğu karanlık lobiye mensup 84 kişi, son olarak Obama’ya bir mektup yazarak Erdoğan’ı şikayet ettiler. Ağır bir metin kaleme alan karanlık çete mensupları daha da ileri giderek Türkiye’ye müdahale çağrısında da bulundular.

‘PARALEL ÇETE’NİN AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİLER

Türkiye içerisindeki işbirlikçilerince enforme edildikleri anlaşılan Siyonistlerin ve Neoconların Amerikan Başkanı’na yazdıkları şikayet mektubunda, Türkiye’de Paralel Çete’ye karşı verilen mücadeleden duyulan rahatsızlık da dile getirildi. ‘Yerinden edilen’ binlerce polis memurundan, yüzlerce savcıdan ve internete ‘sansür yasası’ndan bahsedilen mektuptan anlaşıldığına göre Siyon - Piyon çetesinin, HSYK düzenlemesinden Türkiye vatandaşlarının interneti daha güvenli kullanmasına imkan sağlayan yasal çalışmalara kadar burnunu sokmadığı ve rahatsızlık duymadığı alan yok gibi. Mektubun bir bölümünde ise, uyarıların dikkate alınmaması durumunda ‘derin çıkarların’ zarar göreceğinden bahsedilirken bu çıkarların kime ait ve ne anlama geldiği noktasında ise herhangi bir açıklayıcı bilgiye yer verilmiyor.

ZAMANCILARIN ETEKLERİ ZİL ÇALIYOR

Amerika’dan gelen mektup haberinden gayet memnun olduğu görülen ‘Cemaat’in Zaman gazetesi ise gelişmeyi, “Washington’ın tanınan 80 ismi ABD Başkanı Barack Obama’ya bir mektup yazarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim tarzına ve politikalarına karşı sessizliğini bozmasını talep etti” şeklinde verdi. Zaman ayrıca söz konusu imzacı kişilerin Amerika’nın ‘önde gelen’ kişileri olduğunu öne sürdü.

MEKTUBA TEPKİLER GELİYOR

19 Şubat tarihli mektubu Zaman’dan bir gün sonra haber yapan Amerika’nın Sesi (VOA) internet sitesinde konuyu değerlendiren kimliği bilinmeyen bir takipçi ise, Türkiye ve Erdoğan’a karşı açık müdahale çağrısı yapılan mektuba şu şekilde tepki gösterdi: “Seksenin üzerinde Amerikalı yetkili ve uzman Türkiye Hükümetini ve Türkiye halkının tercihlerini ne zaman ciddiye alacak? Seksenin üzerinde Amerikalı yetkili ve uzman’ın Obama’ya bu mektubu, Türkiye’yi müttefik olarak görmediklerinin aksine Türkiye’yi kullanmak istediklerinin açık delili değil midir? Kendilerine ulaşan istihbaratlarda ‘Rusya’dan daha fazla potansiyeli olan ülke’ diye bahsedilen Türkiye’nin kaderi ne dediğini bilmeyen seksenin üzerinde Amerikalı yetkili ve uzmana kesinlikle bırakılmamalı.”

TÜRKİYE, DIŞ MÜDAHALELERE KAPALI HALE GETİRİLMELİ

Siyasi analistler Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde Venezüella’nın yaptığı gibi dış müdahalelerin başarı şansını ve geçirgenliğini azaltacak adımları atmakta hızlı davranması tavsiyesinde bulunuyorlar. Venezüella Devlet Başkanı Maduro, ülkede iç karışıklık çıkarmakla suçladığı 3 Amerikalı diplomatı istenmeyen adam ilân ederek bu kişilerin ülkeyi terk etmelerini istemişti.

PROF. AKGÖNENÇ: İŞLERİ HUZURSUZLUK ÇIKARMAK

Mektubu Akit’e değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, “Biliyorsunuz bu Edelmanlar filan öteden beri Türkiye ile uğraşıyorlar. Halk Bankası’yla da uğraştılar. Bunlar malum lobilerin adamları. İşleri huzursuzluk çıkarmak. Bu girişimlerinden bir sonuç alabileceklerini sanmıyorum. Ancak ciddiye de almak gerekir. Maksatlarının huzursuzluk çıkarmak olduğu çok açık. Bu noktada biz ülke olarak, birlik içerisinde olduğumuz taktirde, aleyhimizdeki hiçbir girişimden bir sonuç alınamayacaktır” dedi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum