Cemaat Dershanesinde Başörtüsü Yasak

Cemaat Dershanesinde Başörtüsü Yasak
Dini bir cemaat kisvesi altında siyasal örgüt faaliyetleri içerisinde yer almayı kendine şiar edinmiş Gülen Cemaati’nin her gün bir fiyaskosu daha ortaya çıkıyor.

28 Şubat sürecinde başörtüsü için “füruat” çıkışı yapan ve başörtülü kızlara okumaları için başlarını açmalarını salık veren Fethullah Gülen,  lideri olduğu cemaate de başörtüsü konusundaki fikirlerini aşılamış görünüyor. Cemaatin İzmir Konak’ta bulunan Körfez Dershanesi’nde başörtülü memurların başlarını açmaya zorlandığı, bayan çalışanların da mesai saatleri içinde başlarını açtıkları, mesai bitiminde ise başlarını tekrar örttükleri ortaya çıktı.  Dershaneye çocuklarını gönderen veliler ise durumun farkına vardıktan sonra, uygulamaya isyan ederken, dershane yönetimini uyardıklarını, ancak beklenmedik bir karşılık aldıklarını ifade ettiler.

“BACILARIMIZ NEDEN BAŞLARI AÇIK ÇALIŞIYOR?”

İzmir Konak Kız İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kızını, cemaatin adamı olan müdür yardımcısı İbrahim Fırat tarafından yapılan baskı neticesinde Körfez Dershanesi’ne kaydettiren Emrullah K. dershanede örtülü bayanların çalıştırılmadığını görünce şok oldu. Emrullah K. bir hafta sonu kızını almaya gittiğinde dershanenin sekretaryasında çalışan bayanların başlarının açık olduğuna, ancak mesai bitiminde bir odaya girip başlarını örttüklerine ve dershaneden örtülü şekilde ayrıldıklarına şahit oldu. Gördüğü manzara karşısında hemen dershaneye giren ve girişte camekânlı bir bölümde bulunan yetkiliye “Bu bacılarımız açıktı, çıkarken hepsi kapandılar, neden burada açık çalışıyorlar? Bu kendilerinin mi yoksa idarenin mi tasarrufu?” diye soran Emrullah K, yaşadıklarını anlattı.

“DERSHANE YÖNETİMİ BAŞÖRTÜSÜNE İZİN VERMİYOR”

Emrullah K, “Adam, beni sessiz olmam konusunda ikaz etti ve durumun idarenin tasarrufu olduğunu söyledi. Ben bunun karşısında şok oldum. Yüksek sesle ‘Yazıklar olsun’ size dedim. ‘Devletin kurumlarında, Meclis’te başörtüsü serbest. Sözde İslami bir cemaatin dershanesisiniz. Hem Allah’ın emrini yasaklıyorsunuz hem de İzmir halkını kandırıyorsunuz. Ben çocuğumu buraya göndermeyeceğim’ diye çıkıştım” dedi. Olaydan sonra kızını dershaneden aldığını ifade eden Emrullah K. “Kızımın zekasını ve başarısını fark eden dershane yine de peşimizi bırakmadı” diye konuştu. Bir gün iş yerine dershane müdürü Ethem Balım’ın geldiğini aktaran Emrullah K, “Bana ‘Gerekirse para verme ama çocuğu tekrar gönder’ dedi. Ben de dedim ki; ‘Hocam sen oranın müdürüsün, sen mi yasakladın oradaki kızların başörtü kullanmalarını?’ O da bana;  ‘Ben de çok ıstırap çekiyorum ama bizim Ege Bölgesi yönetim kurulu abilerimiz var. Bu onların kararı. Ben de bir şey yapamam’ dedi. Ben bütün ısrarlarına rağmen kabul etmedim,  ‘Oradan gelecek eğitimden hayır gelmez’ dedim” ifadelerini kullandı.

"SANA NE MİLLETİN BAŞÖRTÜSÜNDEN, SEN EĞİTİMİNE BAK!"

Bir arkadaşı vasıtası ile, dershanede çalışan kızların başörtüsü sorununu çözmesi için İzmir Karabağlar Bölge İmamı olarak adlandırılan Sadık Aytekin’e ulaştığını kaydeden Emrullah K, “Olaydan kendisine bahsettim, bana ‘Kardeşim sana ne milletin başörtüsünden, sen çocuğun nasıl eğitim alıyor ona bak’ diye cevap verdi” dedi.

DERSHANE  YÖNETİMİ TEHDİT ETTİ

Aldığı cevap karşısında neye uğradığını şaşıran Emrullah K. dershanede çalışan bayanların hem açık hem de örtülü haldeki fotoğraflarını çektiğini, dershane müdürü Ethem Balım’ın ise güvenlik kamerasından kendisini gördüğünü ifade ederek “Dershane müdürü bizi güvenlik kamerasından görmüş, ertesi gün yanında bir avukat ile işyerime geldi. Beni tehdit etti. Fotoğrafları basına verdiğim takdirde hakkımda hukuki işlem başlatacaklarını söyledi” diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum