Binbir surat Ergenekon

Binbir surat Ergenekon
Ergenekon sanıklarının mesleki dağılımı da örgütün ilgi alanları kadar dikkat çekiyor.

70'i tutuklu yüzden fazla sanık arasında şantiye şefinden esnafına, mühendisinden emekli paşasına kadar her mesleğin erbabı yeralıyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Ümraniye'de 12 Haziran 2007'de 27 el bombası ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon te-rör örgütü soruşturmasında tutuklananların çoğunu emekli askerler oluştururken, onları gazeteciler takip ediyor. Sekizinci dalga operasyonda tutuklanan teğmenlerle birlikte sanık emekli ve muvazzaf subayların sayısı 17'ye ulaştı. Askerleri 11 tutuklu ile gazeteciler takip ederken, diğer sanıkların mesleki dağılımı dikkat çekiyor. Sanıkların meslekiği dağılımı bilgisayarcıdan şantiye şefine doktordan esnafa kadar uzanıyor.

ASKERLER LİSTE BAŞI

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, Emekli Başçavuş Mahmut Öztürk , emekli Binbaşı Fikret Emek'in tutuklanmasıyla başlayan soruşturma emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e uzayınca Türkiye'nin gündemine oturdu. Ergenekon soruşturmasında en çok ses getiren operasyon ise emekli paşalar Hurşit Tolon ile Şener Eruygur'un gözaltına alınması oldu. Ergenekon operasyonlarının ikinci dalgasında gözaltına alınan gazeteci yazar Ergün Poyraz ile başlayan soruşturmanın medya ayağı son dalgada gazeteci Tuncay Özkan'ın tutuklanmasıyla şimdilik noktalandı. Tutuklu gazeteci sayısı 11'e ulaştığı soruşturmada Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk ile Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, gazeteci Güler Kömürcü sanıklar arasında.

HER MESLEKTEN SANIK

Ergenekon'da tutuklu zanlılara askerler ve gazeteciler damgasını vururken çok farklı meslek gruplarıda göze çarpıyor. Toplumun her kesiminde çalışan meslek grubundan insanı bünyesinde barındıran Ergenekon'da Bilgisayar mühendisi, şantiye şefi, emlakçı, avukat, polis, yargı mensubu, muhasebeci, istihbaratçı, güvenlik görevlisi, sanayici, kuyumcu gibi meslek grubundan insanlar yer alıyor. Son operasyonda gözaltına alınan adli tıpçıların yanı sıra, eski milletvekili doktor Turhan Çömez soruşturma kapsamında aranıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.