YGS'ye Girecekler Yanınıza Bunu Mutlaka Alın!

YGS'ye Girecekler Yanınıza Bunu Mutlaka Alın!
ÖSYM Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan 2 milyon üniversite adayına uyarılarda bulundu. Sınava kimliksiz gelinmemesini ve adaylardan yanlarında son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf bulundurmalarını istedi.

ÖSYM, 23 Mart'ta yapılacak YGS öncesi üniversite adaylarına uyarılarda bulunmak için yaklaşık 50 saniyelik kamu spotu hazırladı.

Çalışmada , "Sevgili adaylar, yoğun bir emek harcayarak sınava hazırlandınız. Sınava uykunuzu almış olarak gitmek yararınıza olacak. Sınav günü, sınav binasına getirilmesi yasak olan ve ÖSYS başvuru kılavuzunda belirtilen eşyaları yanınızda kesinlikle getirmeyin. Sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanınızın yanınızda olduğundan emin olun" denildi.

ÖSYM, adaylara uyarılar içeren basın açıklaması da yaptı. Duyuruda, adayların nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası ile fotoğraf üzerinde soğuk damganın mutlaka bulunması gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada adaylardan sınav günü yanlarında son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf da bulundurmaları istendi. Ayrıca oluşabilecek trafik yoğunluğu nedeniyle adayların en az bir saat önce sınav binası önünde hazır olması gerektiği hatırlatıldı.

Sınavın yapıldığı salonlarda duvar saatinin olduğu, kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçetenin ÖSYM tarafından sağlanacağı belirtilen duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek. 'Adayların ve Görevlilerin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik' hükümleri uyarınca sınav sabahı kimlik ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alınacaklar. Sınav binalarına, yanında sadece sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdan veya süresi geçerli pasaport olan adaylar girebilecek. Adayların sınav binasına, her türlü delici ve kesici alet ile ateşli silah, anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş (basit toplu iğne hariç) ve diğer takılar, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklık ile her türlü elektronik/mekanik cihaz her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile girmesine izin verilmez. Sınavın yapıldığı bina içerisinde, sınav sırasında ya da sonrasında bu tür eşya ve cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınavınızda başarılar dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.