Sarıgül Yüksekten Uçuyor!

Sarıgül Yüksekten Uçuyor!
CHP'nin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyük Kulüp üyelerine hitap etti. Aradaki Farkın 2 puan olduğunu iddia etti. Oysa CHP'ye Yakın anketçi farkı 5 puan olarak açıkladı.

CHP'nin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "10 puan geriden geldik. Şu anda 2 puan öndeyiz, 2 puan gerideyiz. Sanırım anketlere yansımayan sessiz çoğunluk var. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yüzde 8 oyu var. Bu kardeşlerimizin bize yöneleceklerine inanıyorum" dedi.

İstanbul'da yapacakları çalışmalarda din, dil, ırk, mezhep farkı asla gözetmeyeceklerini vurgulayan Mustafa Sarıgül, "Sadece bize ulaşanların, bize oy verenlerin başkanı olmayacağız. Bize oy verenlerin hak ve hukuklarını en iyi şekilde koruyacağız. Ama bize oy vermeyenlerin, özellikle Ak Parti'ye oy verenlerin de hak ve hukuklarını vereceğiz. Bizim asla ve asla ötekimiz olmayacak. Bize oy verenler bir tek gün pişmanlık duymayacak. En geç 6 ay içerisinde de çok çalışarak, bize oy vermeyenlerin gönüllerini kazanacağız. İstanbul için yaklaşık 200 proje oluşturduk. Bu projeleri akademisyen ve bilim kurulu üyelerimizle bir yere kadar getirdik. Gerçekten şehrin gelişmesini sağlayacak önemli projelerimiz var. Biz demokratik, katılımcı, etkin ve müthiş bir çalışmayı hep berber planlayacağız. İstanbulumuzun coğrafi konumu, tarihi kimliğini, kültürel değerini bir noktaya taşımamız lazım. İstanbul'da öncelikle planlı gelişme dönemini başlatacağız." dedi.

"ULAŞIMI PLANLI OLARAK ÇÖZMEK DURUMUNDAYIZ"

İstanbul'un ulaşım sorununu farkında olduklarını kaydeden Sarıgül, "İktidar 240 tane kavşak ve yol yaptığını söylüyor. 240 değil 500 kavşak ve yol yapsanız trafiği çözemezsiniz. Ulaşımı planlı olarak çözmek durumundayız. Entegre toplu taşımaya önem vermemiz lazım. Öncelikle ulaşım ana planını güncellememiz lazım. İstanbul ulaşımını tek elden yöneteceğiz. Ulaşımda metro ve raylı sisteme önem vereceğiz. Raylı sistemin toplu ulaşımdaki yeri şu anda yüzde 20. Oysa dünya metropollerinde yüzde 70 ile 80 arasında. İstanbul'da, 20 yılda sadece 68 kilometre metro yapıldı. Oysa Şangay'da 18 yılda 437 kilometre, Yeni Delhi'de 10 yılda 190 kilometre metro yapıldı. Toplu taşıma merkezlerinde büyük otoparklar, aktarma merkezleri yapmamız lazım. Aktarma merkezlerinin altının en az 4 bin arabalık otopark olması lazım. Vatandaş, 1 kilometrelik mesafedeki evinden gelip aracını otoparka bırakacak, metro ile arzu ettiği yere gidecek. Otomobilden inilip metroya binmeyi sağlayamadığımız sürece trafik sorununu çözemeyiz." şeklinde konuştu.

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü:
"Demirden yapılmış muazzam bir hadise olan Eiffel Kulesi'ni adamlar tanıtmış, biz Ayasofya'yı dünya ile buluşturamamışız, Süleymaniye Camii'ni buluşturamamışız. Topkapı Sarayı'nı Eyüp Sultan'ı dünya ile buluşturamamışız. Surları dünya ile buluşturamamışız. Tarihi yarımadayı surlarla buluşturamamışız. Bütün İslam Dünyası'nı Eyüp Sultan ile buluşturacağız. Eyüp Sultan'ın girişlerini planlayacağız, başka bir şey olacak. İnanç turizminde sadece Eyüp Sultan'a 2 milyon kişi gelecek. Dünya bizim surları Amerikalı gazeteci kadının başına gelen kötü şey sayesinde tanıdı. Böyle bir şey olabilir mi? Lafa gelince, atalarımızın, dedelerimizin, ecdatlarımızın bize bıraktığı, Osmanlının torunlarıyız diyorsunuz. Peki Osmanlı'nın bıraktığı yadigara niye sahip çıkmıyorsun."

Son yapılan anketlere de değinin Sarıgül, "Sonucu size aktarmak istiyorum.10 puan geriden geldik. Şu anda 2 puan öndeyiz, 2 puan gerideyiz. Sanırım anketlere yansımayan sessiz çoğunluk var. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yüzde 8 oyu var. Bu kardeşlerimizin bize yöneleceklerine inanıyorum. Meydanlarda da bunu görüyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum