Tüm yollar Ergenekon'a çıkıyor

Tüm yollar Ergenekon'a çıkıyor
Son olarak Aktütün karakoluna gerçekleştirilen ve 15 askerimizin şehit edildiği hain saldırının Altınova’daki olaylar ve ‘DTP’lilerin dağa çıkacağız’ açıklamalarının hemen ardından meydana gelmesi ne anlama geliyor? Eski MİT men

Aktütün Karakolu’na yapılan ve 15 askerimizin şehit edildiği hain saldırının şekli ve zamanlaması akıllarda soru işareti bırakırken, strateji uzmanlarından şok değerlendirmeler geldi.

Hain saldırı sadece PKK’nın işi mi?

PKK’nın arkasında hangi güçler var?

Amaç Türk-Kürt etnik çatışması mı?

Türkiye Kuzey Irak’a mı çekilmek isteniyor?

Saldırı’da Ergenekon parmağı var mı?

Zamanlama akıllarda nasıl bir soru işareti bıraktı?

Balıkesir Altınova’daki olayların saldırıyla bir bağlantısı var mı?

PKK-Ergenekon bağlantısı bu saldırıda kendisini nasıl gösterdi?

Ergenekon’un bağlantıları ortaya çıkarılacak mı?

Şehit cenazelerine dikkat!


İşte bu soruların cevapları:

Habervaktim’in konuya ilişkin sorularını cevaplayan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, karakolun doğrudan Kuzey Irak’tan, ağır silahlarla saldırıya uğradığını ve bunun dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı olduğunun altını çizdi.

OLAYLAR AYRI AYRI DEĞERLENDİRİLEMEZ
Balıkesir Altınova’da meydana gelen olayları hatırlatan Orakoğlu, “Altonava’da kendiliğinden gelişen bir olay, bir takım provokatörlerin devreye girmesiyle ilçenin tamamına yayılmak istendi. Bu olayda bir takım provokatörlerin devreye girdiği açık. DTP’nin bölgeye giderek olayı tırmandırmaya çalıştıkları da tespit edildi. Türkiye tam bu olayı dindirmeye çalışırken birden bire yapılan bir saldırıyla 15 askerimizin şehit edildiğini görüyoruz. Artık bu olayları ayrı ayrı değerlendirmek mümkün değil” diye konuştu.

TEK MERKEZDEN YÜRÜTÜLEN OLAYLAR
Başka PKK olmak üzere bir çok örgütün iç çatışma noktalarını kaşıdıklarını kaydeden Orakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faili meçhuller ya da failleri yakaladığınız zaman kaosa neden olacak olayların ortaya çıkacak olmasını da bu senaryoların bir parçası olarak gözüküyor. Balıkesir’de başlayan gerilimi Türkiye geneline yaymayı amaçlayan bir tablo ortaya çıkıyor. Ben bütün bunların bir merkezden yürütüldüğünü düşünüyorum.”

OLAYLARDAKİ ERGENEKON İZİ
Orakoğlu, olaylardaki Ergenekon izini de şu sözlerle ifade etti: “Ergenekon terör örgütünün genel stratejilerine baktığımız zaman bir Kürt-Türk çatışmasının alt yapılanını hazırlamaya çalıştıkları medyaya yansıdı. Burada da bir zemin hazırlama olayı ortaya çıkıyor. Egrnekonla PKK arasımda bağlar da var. Bunu teröristbaşının ifadelerinde de açıkça gördük. Ergenekon ve PKK gibi Türkiye’de istikrarsızlığa neden olacak bir çok örgütün kurulduğunu görürüz. Varlığını 30 yıla yakındır devam ettiren, hala saldırı düzenleyebilen başka bir örgüt var mı? Bunun sebebi nedir? Kandile bir çok operasyon yapıldı. Bir takım medya organları bu operasyonların ardından ‘TSK örgüte darbe vuruyor’ manşetleri atıyor. Nasıl oluyor bu peki. Şu bir gerçek ki, PKK’nın kuruluş amacı bir Kürt-Türk çatışması çıkarmak. Bunların toprak derdi yok. Tamamen bir takım ülkeler ve Türkiye’de bu ülkelerle birlikte çalışan unsurlar tarafından koz olarak kullanılan bir örgüt. Her türlü destek ve barınma desteği bu örgüte veriliyor. Devamlı zinde tutuluyor. Bu örgütün Türkiye içerisindeki karakollarımıza yaptığı eylemlerde yabancı istihbarat servis elemanlarının da bulunduğunu daha önce söylemiştim. Bu bakımdan, kaos yaratmaya çalıştıklarını görüyoruz. Türkiye’deki vatandaşlarımız arasına nifak tohumları sokan bire eylem bu.”

ERGENEKON’DA HERKES SAF TUTMAYA ÇALIŞIYOR
“Ağır silahlarla yapıldığını gördüğümüz bu olayı, birileri etnik bölünmeyi gerçekleştirmek için kullanacak ve Altonova’da başlayan gerilimi Türkiye’nin tamamına yaymak isteyecek. Burada bizi idare eden mekanizmalara düşen görevler var. Vatandaşlara düşen görevler var. Bu şehitlerin cenazelerindeki olaylara ve provokatörlere çok dikkat etmek lazım. Defnedilecek yerler çok önemli. Örgüt diyor ki, bu yapılan operasyonla ben yıkılmadım diyor. Siyaset mekanizmaları karma karışık. Ergenekon’da herkes saf tutmaya çalışıyor. Bunun arka perdesinin uzantılarının ortaya çıkmasında siyaset mekanizmalarının ciddi destek vermeleri lazım. Her dönemden olduğu kadar.”

MERSİN OLAYLARINI HATIRLATTI
Mersinde yaşanan olayları da hatırlatan Orakoğlu, “O olaylarda insanlar bölünmedi mi?” diye sordu ve ekledi: “Ergenekon örgütü ve PKK arasında bağlantılar var. Akıllı hareket etmek lazım. Ben PKK’ya destek verecek bir parti düşünemiyorum. Bu Ergenekon’un iç ve dış bağlantılarının ortaya çıkması lazım. Arka planındaki gerçeklerin ortaya çıkartılarak insanlara anlatılması lazım. O zaman bu olayların tamamının altındaki gerçekler de aydınlanacak.”


SALDIRININ ARKASINDA DERİN GÜÇLER VAR
Habervaktim’e konuşan Eski MİT mensubu Mahir Kaynak da, saldırının sadece PKK’ya atfedilemeyeceğini ve PKK’nın taşeron olarak kullanıldığını belirterek, “Saldırının arkasında derin güçler ve istihbarat örgütleri var. İki ihtimal var. Bizi tekrar Kuzey Irak’a doğru çekmek istiyor olabilirler, Kürt-Türk çatışması çıkartmak istiyorlar. Altınova olayları ile bağlantı kurulabilir. Bu bir operasyondur. Arkasında terör örgütün aşan bir akıl var” dedi.

BU OLAYI ÜST DÜZEY HESAPLAMAK LAZIM
Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu olayla bizim Kuzey Irak’a yeni bir müdahale sürecine girmemiz hedefleniyor. Türkiye için hiç zor değil. Ancak burada dikkat edilecek husus, bir Kürt-Türk çatışması ve düşmanlığının yaratılmasını engellemek. Bunu bir soy çatışmasına dönüştürmemek. Bazı çevreler bunu körüklüyor. İki olayı bir birinin zıttı da görebilirsiniz bir birinin aynı da görebilirsiniz. Şu mesaj verilmiş olabilir. ‘Siz Kuzey Irak’a girmeye kalkarsanız biz de içeride böyle olaylar çıkartırız.’ Bu olayı üst düzey hesaplamak lazım.”

ERGENEKON İLE İLGİLİ TÜM HABERLER

Engin Kaşdaş-habervaktim.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.