Oylar Kime?

Oylar Kime?
Son iki yıldır AK Parti'yi eleştiren yazılarıyla öne çıkan Zaman yazarı İhsan Dağı, seçmenlere 5 partiyi adres gösterdi.

2011 seçimlerinde son kez AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen Zaman gazetesi yazarı İhsan Dağı, bu kez CHP, MHP, BDP, SP ve BBP dedi.

Öte yandan 25 Aralık tarihinde AK Parti'ye oy vermeyi düşündüğünü yazan Gülerce de, bugünkü köşesinde seçimlerde başka partiye oy vereceğinin sinyalini verdi.

Hükümetle cemaat amansız bir kavgaya tutuştu. Erdoğan seçim meydanlarında cemaate ve Gülen'e yükleniyor. Cemaat de medya gücüyle iktidara karşı savaş veriyor. Son iki yıldır hükümeti eleştiren Zaman gazetesi yazarı İhsan Dağı, okurlarına yine AK Parti'yi şikayet etti.

Bugünkü yazısında neden AK Parti'ye oy vermediğini anlatan yazar, AK Parti'nin son yıllarda otoriterleştiğini ve herkesi düşman bellediğini savundu.

KARANLIK TÜNEL ÖNCESİ SON ÇIKIŞ

AK Parti'nin bu seçimde uyarıya ihtiyacı olduğunu belirten yazar, 30 Mart'ı karanlık tünel öncesi son olarak niteledi. İşte yazarın yazısından bir bölüm:

"Demokrasilerde seçimlerin anlamı, iktidarın değişebilir olduğunu göstermek. Son üç genel seçimi kazanan AKP'nin bunu hatırlamaya ihtiyacı var; ‘seçimleri kaybedebiliriz'. Bu duyguyu yitirmiş bir iktidar partisinin otoriter bir yönetime savrulmaması imkânsız. AKP'nin sorunu bu. İnşa ettiği kimlik ve rant mekanizmalarıyla iktidarlarının ebedi olacağını düşünüyorlar. Yarın iktidarda başkalarının olabileceği akıllarından geçse böyle bir HSYK yasası, internet düzenlemesi ve MİT yasa taslağı yaparlar mıydı?

Bu seçimlerde AKP'nin uyarıya ihtiyacı var. Yeniden rasyonel bir zemine, merkeze, topluma, vicdana dönmesi böyle bir uyarıyla mümkün. Aksi halde Türkiye'nin toplumsal barışı, demokrasisi, özgürlüğü ve hukuku uçurumun eşiğinde. 30 Mart, uzun ve karanlık bir tünel öncesi ‘son çıkış'.

Üç yıl önce ‘son kez AK Parti' demiştim. Bu defa CHP, MHP, BDP, SP ve BBP diyorum..."

SİZ BİR ŞEY SÖYLEYİN DE İKNA EDİN
AK Parti'ye karşı sert durmadığı için cemaat içinde eleştirilere uğradığı iddia edilen Hüseyin Gülerce de, okurların karşısına "AK Parti cemaatten oy istemiyor" başlığıyla çıktı.

Yurt dışındaki cemaate bağlı okulların dünyaya hedef gösterilmesiyle Erdoğan'ın baltayı taşa vurduğunu iddia eden Gülerce bu durumun cemat tabanında büyük rahatsızlık yarattığını yazdı. Gülerce, “Cemaat CHP ile MHP ile ittifak yaptı, bu Hizmet insanlarına yakışır mı?” eleştirisine bakın nasıl cevap verdi:

"Çok rica ederim, can evinden vurulan, kendilerinden oy istenmediği yüzlerine, hem de meydanlarda her gün en ağır hakaretlerle söylenip istiskal edilen bu insanlara, gelin siz bir şey söyleyin de ikna edin… Ben de ne söyleyeceğinizi merak ediyorum. Yani şöyle mi diyeceksiniz, “her ne kadar AK Parti sizden oy istemiyorsa da, siz yine de oy verin...” Ya onlar döner de size, “ama Sayın Başbakan, ‘seçimlerden sonra sizi bitireceğiz’ diyor. Oy verelim de, işimizi çabuk mu bitirsin?” diye cevap verirlerse, hâlâ ikna edici bir lafınız olacak mı?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum