Şifre Diyarbakır mı?

Şifre Diyarbakır mı?
Türkiye, İran, Irak sınırında bulunan Aktütün karakoluna 5. kez gerçekleştirilen terörist saldırıda 15 askerimizin şehit olması geride çok sayıda cevapsız soruyu da bıraktı.

Türkiye’nin son iki yılına damgasını vuran olaylar, Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonlar, TSK başta olmak üzere devletin en önemli kurumlarının içinde çöreklenen derin çeteler, ucu siyasetçilerden askerlere, gazetecilerden sanatçılara kadar uzanan derin ilişkiler, PKK-Ergenekon ilişkilerini yönelik şok belgeler, deliller ve kayıtlar… 

15 vatan evladının şahit edildiği son hain saldırı, tüm bu olayların üzerine akıllarda şu soruları bıraktı:  

ABD ve İsrail’in istihbaratına nasıl güvenilir? 

İnsansız uçaklar neden İsrail’den alındı? 

Ukrayna ve Rusya ile yapılması gereken anlaşmalar neden iptal edildi? 

Güçlü bir İran, Türkiye, Irak ne anlama geliyor? 

PKK’ya hangi ülke ve örgütlenmeler destek veriyor? 

Son saldırı hangi amaçlarla yapıldı? 

DTP kapatılırsa yeni bir parti için zemin mi hazırlanıyor?

AK Parti’nin doğu hamlesine balta mı vuruluyor? 

AK Parti’nin Diyarbakır’ı alması demek ne anlama geliyor? 

PKK Diyarbakır’ı kaybederse ne olur? 

Elindeki hangi imkânları tamamen yitirir? 

Ergenekon, terör örgütlerini nasıl kullanıyor? 

PKK neden diri tutuluyor, içeriden nasıl destek alıyor? 

Çözüm için hangi yol izlenmeli? 


Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Selçuk Özdağ, bu soruların cevaplarını habervaktim.com için değerlendirdi. Özdağ’ın değerlendirmeleri önemli başlıklarıyla şöyle: 

İSRAİL PKK’YA NEDEN DESTEK VERİYOR?
“İstikbalinizi ABD ve İsrail’in istihbaratına bağlarsanız geleceğinizi karartırsınız. Türkiye insansız uçakları neden İsrail’den almıştır? Türkiye Ukrayna ve Rusya ile tam anlaşmak üzereyken neden İsrail’e döndü. İsrail’in arzı-mevud ideallerini bilmiyor mu? Güçlü bir Türkiye, güçlü bir İran, güçlü bir Irak, zayıf bir İsrail demek değil midir? Böyle güçlü bir Türkiye tahammülleri olur mu? Bunun için PKK’ya destek vermeleri doğal değil mi?”

ŞİFRE DİYARBAKIR MI?
“İkinci önemli husus; bu olay DTP’yi kapattırmak ve yeni kurulacak partiyi, yeni bir heyecanla daha güçlü hale getirmek için yapıldı. AK Parti’yi zayıflatmak, ‘Diyarbakır’ı alacağız” iddiasının yüzdesini aşağı çekmek için yapıldı. Diyarbakır’ı AK Parti’nin alması demek, PKK’nın ideallerinin yüzde olarak büyük bir kısmının çürümesi demektir. PKK’nın psikolojik olarak çökmesi demektir. Lojistik desteklerini yitirmesi demektir.” 

ZIT MİLLİYETÇİLİK AKIMLARI HORTLATILIYOR
“Altınova’daki olayları yaygınlaştırma isteği, şehitler geldikçe Türk milliyetçiliği, PKK’lılar öldükçe Kürt milliyetçiliği hayata tutunmakta ve bunun karşılığı da bir milliyetçiliğin zıddı diğer bir milliyetçilik olduğu için milletleşme sürecimiz sekteye uğratılmaktadır.” 

ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTLERİ BAĞLANTISI
“Bu çatışma, İran’ın nükleer silah çalışmaları nedeniyle, ABD ve İsrail’in işine gelmektedir. En önemlisi de; Ergenekon operasyonu başladığından beri bildiğimiz, okuduğumuz kadarıyla, bu örgütün PKK, DHKP-C, TİKKO gibi terör örgütleri ile irtibatlı olduğu gözleniyor. Her türlü ekonomik ve siyasi illegalitenin arkasında bu örgütlerin olduğu aşikâr hale gelmiştir.” 

BU EYLEMLER MESAJDIR
“PKK içeriden destek görmediği sürece, iç ve dış destek almadığı sürece gelişemez, büyüyemez, varlığını sürdüremez. Lojistik destek alırken diğer yandan da kaçakçılık yapıyor, eroin, esrar, silah, cep telefonu, mazot kaçakçılığı yapmaktadır. Türkiye’deki kollarının kesildiğini görüyoruz. Bu eylemler bir mesajdır. Ergenekon operasyonlarını durdurma adına yapılmaktadır. Diğer yaklaşımla; ‘Ergenekoncuların üzerine gitmeyin mesajıdır. Mazot, silah, cep telefonu, eroin elimizde kaldığı sürece eylemlere devam edeceğiz demektir.” 

TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER İRADELİ OLMALI
“Türkiye’yi yönetenler iradeli olmalılar. PKK’nın lider kadrosunu şehirlerde bitirmelidir. Bu oyunlara gelinmemelidir. Özellikle siyasetçiler, Kürt vatandaşlarımıza karşı provokasyonlara dikkat etmeli. Milletimizi uyarmalıdırlar. İtidalli Kürt kökenli milletvekillerinin de aynı şekilde Kürt vatandaşlarımızı uyarmaları gerekmektedir. Hür türlü provokasyona açık bir zemindeyiz. Sansasyonlara, spekülasyonlara fırsat verilmemeli.” 

TERÖR HAK ARAMA YÖNTEMİ DEĞİLDİR
“Devlet adamlığı ciddiyeti içinde hareket edilmeli. Herkes elele vermeli. DTP milletvekilleri ve başkanları, silahlı mücadelenin bir hak arama yöntemi olmadığını deklare etmelidirler. Bu kanı durduracak olan da, sağduyu sahibi Kürt kökenli liderlerle Türk kökenli liderlerdir. Birlikte tavır alınmalıdır.”

Engin Kaşdaş-habervaktim/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.