Kanada’da Ebola Virüsü Şüphesi

Kanada’da Ebola Virüsü Şüphesi
Liberya’ya seyahat edip Kanada’ya döndükten sonra ağır ateşle hastaneye kaldırılan kişinin Ebola virüsü taşımasından endişe ediliyor.

 Kanada’nın Saskatchewan eyaletine bağlı Saskatoon kentinde yaşayan bir kişinin, Liberya’ya seyahatinden sonra döndüğü ülkede, ağır viral hemorajik ateş tanısı ile hastaneye kaldırılması, yetkililerde Ebola virüsü şüphesi uyandırdı.

Adı açıklanmayan hastanın durumunun kritik olduğunu bildiren Saskatchewan Sağlık Hizmetleri yetkilisi Dr. Denise Werker, hastanın personel ve diğer hastalara virüs bulaştırmaması için izole edildiğini söyledi.

Söz konusu kişinin hastalığının Ebola olup olmadığının, başlatılan tetkik ve incelemelerden sonra netleşeceğini kaydeden Werker, yapılan araştırmalarda hastanın Kanada’dan ayrılırken sağlık sorunu olmadığının saptandığını ifade etti.

Hastanın semptomlarının, Batı Afrika’da Ebola’nın yanı sıra diğer görülen hastalıklarla da benzeştiğine işaret eden Werker, sorunun federal makamlara da iletildiğini ve toplumun gelişmelerden haberdar edileceğini belirtti.

İlk kez 1976 yılında Kongo’da ortaya çıkan Ebola, geçen hafta Gine’de 50’den fazla insanın ölümüne neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.