İdris Naim Şahin Kimdir? İşte Biyografisi

İdris Naim Şahin Kimdir? İşte Biyografisi
Ak Parti'den istifa eden Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kimdir? İşte Biyografisi...

İdris Naim Şahin; 1956 yılında Ünye’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. 1980 yılından itibaren sırasıyla Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekani, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

 1989 yılında İçişleri Bakanlığı Başmüfettişliği görevini yaparken 1994 yılında eski dostu Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmak için bu görevi bıraktı ve İstanbul Büyük şehir Belediyesi Genel sekreterliği yardımcılığı görevine geldi. 1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığı görevinin yanında Adapazarı Belediye Başkanlığı genel koordinatörlüğü görevinde bulunduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı teftiş kurulu başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemlerde memleketi Ordu ile ilgili bir çok dernek ile yine Türkistan derneklerinde ve bir çok sosyal derneklerde görev aldı.
 
Ak partide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kurucu olarak bulunan İdris Naim Şahin, Ak partinin İstanbul Milletvekili oldu ve iki dönemdir vekilliğin yanı sıra Ak parti M.K.Y.K üyeliğini ve siyasi partilerde ikinci güç kabul edilen Genel Sekreterlik görevlerini de aralıksız bugüne kadar sürdürdü. İçişleri Eski Bakanı Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin Ak Parti'den istifa etti. Evli ve 6 çocuk babası olan Şahin iyi derecede de İngilizce biliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.