O Muhabir Konuştu

O Muhabir Konuştu
Başbakan Erdoğan'a, Azerbaycan gezisi öncesi düzenlediği basın toplantısında 'Egemen Bağış'ın ses kayıtları'nı soran gazeteci konuştu.

Başbakan Erdoğan'a, eski bakanlardan Egemen Bağış'a ait olduğu ileri sürülen bir telefon konuşmasında ‘Bakara makara’ diyerek Bakara Suresi’ne saygısızlık yaptığı iddialarına ilişkin ses kayıtları karşısında AK Parti ’nin tavrını soran Today's Zaman gazetesi muhabiri Tuğba Mezararkalı, “Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum ama yine Başbakan Erdoğan'ı takip etmeye devam edeceğim" diye kendini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplarken, Egemen Bağış’ın internete yansıyan ses kayıtları hakkında ne düşündüğünü soran Today's Zaman muhabiri Tuğba Mezararkalı’ya, çalıştığı gazeteyi kast ederek, “O müfterilerle aynı yerde durma, bence oradan ayrıl” demişti.

Mezararkalı, Egemen Bağış'ın Kuran-ı Kerim'le dalga geçtiği öne sürülen ses kaydını hatırlatarak, Bağış'ın partiden ihracının gündemde olup olmadığını sordu. Erdoğan ise Bağış'ın arkasında durdu ve Mezararkalı'ya, "O müfterilerle aynı yerde durma, bence oradan ayrıl" diye çıkıştı.

‘BEN GÖREVİMİ YAPTIM’

O muhabir Tuğba Mezararkalı, sorusu ve o anda yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dönüşümlü olarak Başbakan Erdoğan'ı takip ettiğini kaydeden Tuğba Mezararkalı, Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili tek bir açıklama yapmadığına işaret etti.

Gazetecilik görevini yaptığını ve Egemen Bağış'la ilgili soruya cevap aradığını kaydeden Mezararkalı, "Egemen Bağış dublaj olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan da Egemen Bağış'ın arkasında durdu. Ancak, ses kaydında adı geçen diğer ismin açıklamaları var, özür de diledi. Bunu nereye koyacağız?" diye sordu.

‘SORUM YARIDA KESİLDİ’

Sorusunun yarıda kesildiğini bu yüzden sorusunun devamını getiremediğini ifade eden Mezararkalı, bundan sonra da gazetede çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Bir arkadaşımız bir fotoğraf yüzünden gözaltına alındı. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum ama yine Başbakan Erdoğan'ı takip etmeye devam edeceğim" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum