'Para yok, karakolu taşımadık'ın hatırlattıkları

'Para yok, karakolu taşımadık'ın hatırlattıkları
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın Aktütün Karakolu’nun taşınmamasına gerekçe olarak “malî sebepler” görüşünü savunması, 28 Şubat sürecinin antidemokratik ismi Çevik Bir’in “para yok o yüzde

Refahyol Hükümeti’ne karşı tam bir kalkışma sergileyen 28 Şubat Cuntası’nın en önemli isimlerinden birisi olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, Erbakan Hükümeti’ni yıpratmak için “para yok, o yüzden helikopter alamıyoruz” yalanına sarılmıştı. 

GENELKURMAY’DAN YALAN DOLU BİLDİRİ 

Refahyol Hükümeti bakanlarından Şevket Kazan’ın “Refah Gerçeği” isimli kitabında yer alan bilgilere göre, hükümet Genelkurmay’ın operasyonlar için istediği ek ödeneği verdiği halde Genelkurmay Başkanlığı 6 Haziran 1997 tarihinde bir bildiri yayınlayarak, hükümetin orduya para vermediği yalanını dile getirdi. Çevik Bir de, açıklamayı teyit eden beyanatlar vererek, helikopter alımlarının ek ödenek sağlanmadığı için gerçekleşmediği görüşünü savunarak yalanı sürdürdü. 

BAKANLAR DOĞRUYU AÇIKLADI AMA MEDYA YALANA SARILDI  

Bu açıklamalar üzerine Bir, Başbakanlığa çağrılarak görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından dönemin Maliye Bakanı Abdüllatif Şener ile Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladılar. Ancak bu yalanlamalara rağmen Sabah, Hürriyet, Radikal gibi gazeteler, “Orduda ödenek krizi. Erbakan koltuk hırsıyla askeri parasız bıraktı. Refahyol’un inadı” şeklinde başlıklarla çıktılar. 

(Murat Unay – habervaktim) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.