Üçlü istihbarata rağmen baskın yemişler

Üçlü istihbarata rağmen baskın yemişler
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırı konusunda önemli iddialar gündeme geliyor.

17 şehit verilen saldırıdaki güvenlik zafiyetleri tartışılırken, karakolun üçlü is-tihbarata rağmen PKK'lı teröristler tarafından basıldığı ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet'in baskından yaklaşık 10 gün önce çok gizli bir yazı ile terör örgütünün karakola saldıracağını bildirdiği öğrenildi. Askerî istihbaratın da bu yönde duyumlar aldığı belirtiliyor. MİT ve Emniyet'in gizli yazılarında, PKK'nın Aktütün'e saldırı hazırlığı yaptığı, bu amaçla sınır ötesinden kalabalık bir terörist grubun Türkiye'ye girmeyi planladığı aktarılıyor.

Edinilen bilgilere göre, istihbarat uyarıları güvenlik güçleri tarafından dikkate alındı ve gereği yapıldı. Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nde alarm durumuna geçildi. Bölüğe personel takviyesi de sağlandı. Bay- raktepe mevkiinde nöbet tutan asker sayı- sı artırıldı. Bölüğe ayrıca ağır silah desteğinde bulunuldu. Üst düzey güvenlik kaynakları, saldırı ile ilgili önemli detaylara da işaret etti. Buna göre saldırı istihbaratı üzerine, PKK'lı teröristlerin karakola ulaşabilece- ği güzergâhtaki sınırlı geçit noktalarından bazıları teröristlere açıldı. Böylelikle aynı güzergâhtan giriş yapacak teröristlerin bölgeye dağılmadan etkisiz hale getirilmesi planlandı. Bu plan geçmişte birkaç kez daha başarıyla uygulanmıştı.

MİT, Emniyet ve askeri birimlerin istihbaratına rağmen Aktütün Karakolu, PKK'lı teröristlerin saldırısından ağır zayiatla çıktı. Güvenlik kaynakları, şehit sayısının 15'in üzerinde olduğunu öne sürüyor. Üst düzey askerî bir yetkili, söz konusu şehitlerin önümüzdeki günlerde peyderpey açıklanacağını ileri sürüyor. Bu arada dün Fransız haber ajansı AFP, kaybolan 2 Mehmetçiğin cesedinin PKK'nın elinde olduğunu duyurdu. Reuter'sa açıklama yapan PKK yöneticileri kayıp askerlerin ellerinde olmadığını bildirdi. Genelkurmay tarafından akşam saatleride yapılan açıklamada ise askerlerin cesedinin bulunduğunu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.