Stratejistten ibretlik sözler!

Stratejistten ibretlik sözler!
Doç. Dr. Laçiner ‘Eleştiriye yatkın değiliz. Dağlıca’da mesele masaya yatırılsaydı belki Aktütün saldırı olmayacaktı’’ diyor

HAKKARİ’DE 15 askerin şehit olduğu Aktütün Sınır Karakolu saldırısının acısı PKK terör örgütüne yönelik sınır içi ve sınır ötesi operasyonlarla sarılmaya çalışılırken, ‘Benzer acılar yaşanmaması için’ alınacak önlemler de tartışılmaya başlandı. Aktütün’ün 5’i büyük 38. kez saldırıya uğramasının ardından, daha önce gündeme gelmeyen sorulara cevap aranmaya başlandı. Karakolların güvenlik zaafiyetleri ve yapılamayan eleştiri ve özeleştiriler tek tek masaya yatırılmaya başlandı.

ERGENEKON-PKK KOL KOLA

AKTÜTÜN saldırısındaki güvenlik zaaflarını ele almak gerektiğini belirten stratejist Doç. Dr. Sedat Laçiner ‘Karakol baskınıyla bu gün yüzüne çıktı. Eleştiriye yatkın değiliz. Dağlıca’da mesele masaya yatırılsaydı belki Aktütün saldırı olmayacaktı’’ dedi. Amerika ve İsrail ile bazı grupların Türk-Kürt çatışmasında fayda sağladıklarını savunan Laçiner, PKK’nın ayakta kaldığını kanıtlamak için Ergenekon ile işbirliğine girerek Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemeye çalıştığını savundu.

ELEŞTİRİYE YATKIN DEĞİLİZ

LAÇİNER şöyle konuştu: Bir komisyon kurulmalı ve askeri ihmal olup olmadığı bu şekilde araştırılmalı. Karakolun taşınmaması meseleye odaklanmama sorunu. Aktütün en kritik ve en olmayacak yerdeki bir karakol. Taşınmaması maddi sorundan kaynaklı değil. Orada meseleyle yeterince ilgilenmeme sorunu var. Baskınla bu gün yüzüne çıktı. Eleştiriye yatkın değiliz. Dağlıca’da mesele masaya yatırılsaydı belki Aktütün saldırı olmayacaktı.

SİYASİ İNSİYATİF ALINMALI

ASIL önemli olanın aynı tür saldırıların tekrar tekrar neden yaşandığı sorusuna verilecek cevap olduğunu vurgulayan emekli Hakim Albay Ümit Kardaş ise ‘Militarist yaklaşımlar artık sonuç vermiyor. Diyalogla bu sorunun değişik boyutlarını tartışmak lazım. Askeri ihmal olup olmadığı mutlaka araştırılmalı. Aktütün’ün bir benzerini Dağlıca’da yaşadık. Başka bir ülkede olsaydı bunun hesabı sorulur ve yetkililer istifa ederdi’ dedi. Ortada bir zaaf olduğunun altını çizen Kardaş ‘Sadece askeri değil siyasi kadronun da zaafı var. Siyasi kadro insiyatifi ele almalı. Orada tüm izler birbirine karışmış. Askerin başarısız olduğu ortaya çıktı. 30 yıl oldu hala aynı olaylar yaşanıyor’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.