AÖF Bahar Dönem Sınav Giriş Yerleri Açıklandı mı?

AÖF Bahar Dönem Sınav Giriş Yerleri Açıklandı mı?
AÖF Bahar dönemi sınav tarihleri açıklandı mı? İşte İşte AÖF 2013 -2014 Bahar Dönemi Sınav Giriş Yerleri...

AÖF 2013-2014 Bahar dönemi sınav tarihleri açıklandı. İşte AÖF sınavlarının tarihlerine ait detaylar... 2013-2014 AÖF bahar dönemi sınav takvimi habervaktim.com'da...

Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) yaklaşık 500 bin öğrenci eğitim almakta. AÖF öğrencilerinin merak ettiği konuların başında ise AÖF sınavlarının ne zaman (AÖF sınav takvimi) olduğu sorusu gelmektedir. AÖF 2013-2014 sınav takvimi AÖF tarafından açıklandı. AÖF ye dair tüm detaylar haberimizde.

AÖF SINAV SONUÇLARI

AÖF KAYIT YENİLEME

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA

2013-2014 ÖĞRETİM YILI

AÖF; İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

ARA SINAV

14 - 15 Aralık 2013

DÖNEM SONU SINAVI

25 - 26 Ocak 2014

BAHAR DÖNEMİ

ARA SINAV

26 - 27 Nisan 2014

DÖNEM SONU SINAVI

07 - 08 Haziran 2014

2013-2014 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU, KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

AÖF Nedir?

1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖFsistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.

AÖF’ DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;

Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.

AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

AÖF LİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ

Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencisi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi eğitim yaptığı toplam 12 lisans, 46 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile götürüyor. Bugün Türkiye’de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısı Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve Açıköğretimli...

Bunların bir kısmı; koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler. Uzaktan Eğitim, bu yönüyle, fiziksel, işitme ve görme engeline sahip vatandaşlar yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor.

6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5. ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine Sürekli ve Açıköğretim yapmak hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev bilimsel birikim, akademik deneyim, nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlarda teknik/teknolojik altyapıya sahip olan Anadolu Üniversitesi’ne 20 Temmuz 1982’de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinden doğan Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.