Halk otobüsüne taşlı saldırı

Halk otobüsüne taşlı saldırı
Kocaeli'nde, İzmit ile Darıca ilçeleri arasındaki güzergahta yolcu taşıyan yeni halk otobüsü, 4 kişinin taşlı saldırısına uğradı.

Olay dün saat 21.30'da Dilovası İlçesi geçişinde meydana geldi. Darıca-İzmit arasında sefer yapan Y.A. yönetimindeki 41 J 6059 plakalı S.S. 141 No’lu Çayırova Birlik Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’ne kayıtlı, henüz birkaç ay önce alınan yolcu otobüsü, Dilovası merkez otobüs durağı yakınında kimliği belirsiz 4 kişi tarafından durduruldu. Otobüs şoförü Y.A. bu kişileri yolcu sanarak durağa girdi. İfadelere göre ‘Otobüs Hereke’ye gider mi?’ diye sorduktan sonra ellerinde aldıkları parke taşlarıyla içerde bulunan 25 kadar yolcunun dehşet dolu bakışları arasında camlara vurmaya başladı. Taşlardan biri sürücü Y.A.'nın omuzuna isabet etti. Otobüsün hemen hemen tüm camları parçalanırken, içersi de zarar gördü. Şars eseri yolculardan yaralanan olmadı.

Saldırırıdan sonra 4 kişi kaçarak kayıplara karıştı. Neye uğradığını şaşıran otobüs şoförü ve yolcular polis ve kooperatif yetkililerine haber verdi. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken otobüs inceleme için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün garajına çekildi. Polis konuyla ilgili olarak otobüsün güvenlik kamerası kayıtlarına da el koydu. Saldırının, bu otobüslerin bu hatta çalışmasını istemeyen diğer rakip minibüsçüler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği belirtiliyor.

KOOPERATİF, MİNİBÜSÇÜLERİ SUÇLADI

S.S. 141 No’lu Çayırova Birlik Gebze İzmit Özel Halk Otobüsü Kooperatifi 2'nci Başkanı Nihat Nakkaş ve yönetim kurulu üyesi Muhsin Kocatürk, yaptıkları açıklamada daha önce de Dilovası minibüsçülerinin otobüsleri durdurup güvenlik kamerasına zarar verdiklerini belirterek, "Bizim otobüslerimiz onların yolcularını almadığı halde, bunu iddia ederek şoförlerimizin can ve mal güvenliğini daha önce de tehlikeye atmışlardı. Ama şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadık” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum