CHP’li Başkan’dan Mehter Düşmanlığı

CHP’li Başkan’dan Mehter Düşmanlığı
AK Parti’den CHP’ye geçen Odunpazarı Belediyesi’nin yeni başkanı Kazım Kurt, üstadı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in izinde… Kurt’un ilk işi Mehter Takımı’na yapılan yardımı kesmek oldu.

CHP kazandığı belediyelerde farkını göstermeye başladı! 30 Mart seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde yeni Başkan Kazım Kurt’un ilk işi Mehter Takımı’nın ödeneğini kesmek oldu.

AYLIK 6 BİN TL ÇOK GÖRÜLDÜ

İlde mehter takımı Odunpazarı Belediyesi’nin maddi yardımları ile Eskişehir Kültür Derneği’nin bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Odunpazarı Belediyesi, AK Partili Başkan döneminde mehter takımı için Kültür Derneği’ne her ay 6 bin TL yardımda bulunuyordu. Konserler için ayrıca bir yardım yapılan mehter takımı, bu şekilde ayakta duruyordu.

30 Mart seçimlerinde Odunpazarı Belediyesi’ni CHP’li Kazım Kurt kazandı. CHP’li Başkan’ın ilk icraatı mehter takımı için yapılan bu 6 bin TL’lik yardımı kesmek oldu. CHP’li Başkan bu icraatını “Mehter takımının belediye ile bir ilgisi olmadığı için yardımı kestim” diye savundu.

BÜYÜKERŞEN’İN YOLUNDA

Odunpazarı’nın yeni Başkanı Kazım Kurt’un bu icraatı ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yolundan gideceğini gösterdiği yorumları yapılıyor. Büyükerşen heykele olan ilgisiyle biliniyor. Şehri yaptığı heykellerle donatan Büyükerşen, opera ve bale konularına da bir hayli ilgili. Büyükerşen geçtiğimiz yıllarda da binlerce sokak ve cadde ismini daha “çağdaş” olarak nitelendirdiği isimlerle değiştirmesiyle gündeme gelmişti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum