Mert Aydın'ın Katili Aykut B. Kim? Kaç Yaşında?

Mert Aydın'ın Katili Aykut B. Kim? Kaç Yaşında?
Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın öldürülmesiyle ilgili zanlı bir kişinin yakalandığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını söyledi.

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. İfadesinde suçu itiraf eden kimliği açıklanmayan şüpheli tutuklandı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, kentte 1 haftadan bu yana gündemin ilk sırasında yer alan cinayetin failinin akşam saatlerinde yakalandığını açıkladı. Yakalanan şüphelinin cinayeti önce reddettiği ancak, yapılan DNA testinin sonuçlarının ulaştığı belirtilince suçu itiraf etteği belirtildi. Vali Tepe, olayın adli boyutu bulunduğunu belirtirken şunları söyledi:

"İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde failin ve ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Olayla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama en azından Mert'in katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ilerleyen saatlerde her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

MERT AYDIN'IN YAKINLARI HABERİ SEVİNÇLE KARŞILADI

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması haberini, yakınları sevinçle karşıladı. Mert'in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu, "Mert'in bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Mert, huzur içinde yatmadığı sürece hiç kimsede huzur bırakmayacağım' demiştim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmış ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslı'ya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık Mert de, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz."

Katilinin adı ve yaşı açıklandı

Vali Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin, Kars nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Aykut B. olduğunu açıkladı.

Kars'ta kaybolduktan 1 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan ve tecavüze uğradığı anlaşılan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili yakalandı. Suçunu itiraf eden cani, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kars Valisi Eyüp Tepe, yakalanan ve tutuklanan katilin güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a sevk edildiğini anlattı. Tepe, Aykut B. adlı katilin Kars nüfusuna kayıtlı ve 23 yaşında olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.