Soykırımı İnkâr Etti Yargıç Olamadı!

Soykırımı İnkâr Etti Yargıç Olamadı!
Sözde hak ve özgürlükçüler 1915 tehcirinden “soykırım” icat edip, büyük bir pişkinlikle bunu dünya kamuoyunun gündemine getirdiler; Batı’nın hazır kıta desteğini de arkalarına alarak, “ne soykırımı” diyenleri adeta linç ediyorlar.

Asrın yalanıyla dünyayı ayağa kaldırmaya çalışan Ermeni faşistleri, sözde soykırım iddialarını reddeden herkesi “aforoz” ediyor.

Ermeniler “asrın yalanı” olarak görülen sözde soykırım iddialarını inkâr eden herkesi “aforoz” ediyor. ABD’nin Massachusetts Eyaleti’nde Joseph Berman adındaki bir avukat sözde Ermeni soykırımını inkâr ettiği için yargıç olamadı. Berman’ın yargıçlığını engelleyenler ise Ermeni lobileri. Kendilerine soykırım yapıldığını iddia edenlerin günümüzde takındıkları bu tavır kimin soykırımcı olduğunu gözler önüne serdi.

İŞTE GÜNÜMÜZDEKİ ERMENİ ZULMÜ

1915 yılı I. Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’daki Ermenilerin zorunlu göçe tabi tutulmasını dünyaya Ermeni soykırımı olarak anlatan Ermeniler “iddiayı” yalanlayan herkesi düşman ilan ediyorlar. Bunun örneklerinden biri geçtiğimiz Mart ayında ABD’nin Massachusetts Eyaleti’nde yaşandı. Joseph Berman adındaki bir avukat hâkim olabilmek için Valilik Konseyi’ne başvurdu. Hâkimlik için bütün vasıfları üzerinde barındıran Berman, Ermenilerin konseye baskı yapması nedeniyle yargıç olamadı. Yoğun tartışmalara neden olan bir yüksek mahkeme hâkimi tayini, Ermenilerin şiddetli itirazları yüzünden, Konsey tarafından reddedildi.

ADL ÜYESİ OLMAK ERMENİLERE GÖRE SUÇ

Berman’ın yargıç olamamasının nedeni ise Anti-Defamation League, (ADL-'İftira ve Karalama ile Mücadele Birliği')’nin üyesi olması ve bağlı olduğu ADL’nin sözde soykırımı kesin ve bariz bir dille reddetmiş olması. Eyalet Valisi Deval Patrick konseyin verdiği kararı eleştirerek, yargıçlık için kişilerin fikir ve görüşlerinin baz alınmasının yanlış olduğunu ifade etti. Berman’ın yargıç olmasına engel olan Ermenilerin başında gelen aktivist David Boyacıyan, Eyalet Konseyi’ne verdiği ifadede şunları söyledi:  “Berman uzun süredir ADL üyesi ve 2006’dan beri ulusal idare heyetinin içerisinde. ADL bu zaman zarfında Ermeni Soykırımı'nı reddetmekle kalmamış, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde Amerikalı Ermenilerin medeni haklarına karşı mücadele vermiştir. 2007’de ADL Genel Merkezi’nin Ermeni karşıtı faaliyetlerine tepki gösteren birçok lider ve üyesi, ya görevden alınmış ya da istifa etmeyi tercih etmiştir.  Berman ise böyle onurlu bir davranışta bulunmamış ve bir hâkimin sahip olması gereken ahlaki duruşu sergilememiştir.”

AGOS ADETA ZİL TAKIP OYNADI

Ülkemizde sürekli azınlıklara haksızlık yapıldığı haberleri yayınlayan Agos gazetesi skandalı “Ermeni Soykırımı’nı inkâr edince yargıç olamadı” diye normal bir şeymiş gibi verdi.  Berman’ın yargıç olamaması karşısında sevinç duyan Agos, Berman’a karşı yapılan haksızlığa karşı çıkmak yerine yapılan yanlışı adeta övdü.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum