Dağlıca emrine kırmızı bülten

Dağlıca emrine kırmızı bülten
Dağlıca baskını emrini verenler için kırmızı bülten kararı

Hakkari'nin Dağlıca Taburu'na geçen yıl yapılan baskının emrini verdiği belirtilen 3 üst düzey terörist için kırmızı bülten kararı çıkarıldığı öğrenildi. 

Alınan bilgilere göre, baskında sonra yürütülen soruşturmada yakalanan ve teslim olan bazı teröristlerin verdikleri ifadeler doğrultusunda Dağlıca baskının emrinin örgütün silahlı kanadı olan sözde Halk Savunma Güçleri (HPG) sorumlusu Suriye Uruklu Dr. Bahoz Kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiği tespit edildi. Soruşturmada saldırı emrinden sonra saldırıyı 'Ape Hüseyin' kod adlı eski asteğmen Kadri Çelik ve 'Agit' kod adlı Vahdettin Karay planlayarak yönettiği bilgisine ulaşıldı. Soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı, terör suçlarına bakan Van Ağır Ceza Mahkemesi'nden bu 3 terörist için kırmızı bülten çıkarma kararı aldı. 

Alınan karardan sonra teröristlerin yakalanması ve iade edilmesi için iade formu doldurularak Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na verilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi. 

Bu süreçten sonra Interpol polisinin, 3 teröristi bulduğu yerde yakalayarak Türkiye'ye iade etmesi gerekiyor. Ancak Irak'ın kuzeyindeki örgütün yönetim kadrosunda yer alan bu teröristlerin nasıl bulunacağı merak konusu. 

Dağlıca baskınından sonra başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, bu sürecin gizlilik içinde yürütüldüğünü söyledi. 

Dağlıca baskınında 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış, 8 asker de kaçırılarak daha sonra serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.