Carba: ABD Tavır Almalı

Carba: ABD Tavır Almalı
SMDK Başkanı Carba, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'e mektup gönderdi, “Suriye halkının maruz kaldığı soykırım ve dünyanın en eski kentlerinden biri olan Halep'e yönelik sistematik yıkıma karşı bir tavır alınmalı” dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Carba, Washington'daki büro aracılığıyla ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e mektup gönderdi.

Mektubunda, ‘insanlık suçu’ işlediğini belirttiği Suriye rejimine gereken tepkinin verilmesini isteyen Carba "Başta ABD yönetimi olmak üzere onun müttefikleri ve uluslararası toplum, Suriye halkının maruz kaldığı soykırım ve dünyanın en eski kentlerinden biri olan Halep'e yönelik sistematik yıkıma karşı bir tavır almalıdır" ifadesini kullandı.

Mektupta, muhaliflerin Keseb'de Hıristiyanlara ve kiliselere zarar verdiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Carba, şunları kaydetti:

“Esed rejimi Şam, Halep ve Lazkiye'de işlemekte olduğu çirkin katliamların üzerini örtmek için ucuz propaganda yolunu seçti. Üçüncü derece korku filmlerinden alınan çirkin görüntüler, 'Keseb'de öldürülen Hıristiyanlar' olarak gösterilmeye çalışıldı. SMDK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), azınlıklar da dahil tüm Suriyeli sivillerin canını, malını ve haklarını koruyacaktır.”

Carba ayrıca SMDK ve ÖSO'nun, Esed rejimi'nin yanı sıra ‘mezhepçilik sancağı’ altında savaşan diğer radikal gruplarla da mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum