Küresel Isınmada 'Hızlı Olun' Uyarısı!

Küresel Isınmada 'Hızlı Olun' Uyarısı!
Uluslararası İklim Değişikliği Konseyi, acil adımlar atılmasını talep etti.

İklim değişikliklerine dair kötü haberlerin bir kez daha ortaya konulduğu Birleşmiş Milletler iklim panelinde, hükümetlerin önümüzdeki 10-20 yılda dünyayı bekleyen iklim kaynaklı felaketleri engellemek için yeterince çaba göstermediğine dikkat çekildi.

AZ DA OLSA VAKİT VAR

Uluslararası İklim Değişikliği Konseyi (IPCC) iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla acil adımlar atılmasını talep etti.

Uzmanlar, “Kötü gidişi durdurmak için az da olsa hala vakit var; ayrıca dünya genelinde bu gidişe “dur!” demek isteyen bir siyasi irade de yükselişte!” diyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nde sunulmak üzere hazırlanan ve dün yayınlanan 33 sayfalık iklim raporunda yeni bin yılın başından itibaren kömür tüketiminin arttığına dikkat çekilerek iklim değişikliğiyle mücadele için, dünyanın hızla karbon yoğun yakıtları terk etmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

SICAKLIK ARTIŞI SABİTLENMELİ

Uluslararası camia, küresel ısınma çerçevesinde, ortalama sıcaklığı sanayi devrimi öncesinden iki santigrat derece daha yüksekte sabitlemeyi hedefliyor.

Ancak bu hedefe ulaşabilmek için de yüzyılın ortasına kadar sera gazı salınımının yüzde 40 ila 70 düşürülmesi, 2100 yılında ise neredeyse sıfırlanması gerekiyor.

IPCC dünya genelinde karbondioksit salınımı olmayan enerji üretiminin maliyetinin karşılanabilir olduğu görüşünde.

Uzmanlara göre ise bu değişimin maliyeti küresel ekonomik gelişmede yılda yüzde 0,06 oranında düşüşe sebep olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.