Genelkurmay'dan Aktütün ile ilgili yeni açıklama

Genelkurmay'dan Aktütün ile ilgili yeni açıklama
Aktütün baskınında öldürülen teröristlerin üzerinden cephanelik çıktı, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 25'e çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, üç gündür birbiri ardına sınır ötesi hava harekatı düzenliyor. Bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri Avaşin Basyan bölgesine yeniden hava harekatı düzenledi. Aktütün jandarma karakoluna yönelik saldırıda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı da 25'e çıktı. Ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından 7 Ekim 2008 sabahı erken saatlerde Irak'ın kuzeyinde Avaşin Basyan ile İki Yaka Dağları ve Buzul Dağı bölgelerinde tesbit edilen 21 ayrı hedefe yönelik hava taarruzu icra edildiği bildirildi. Açıklamada görevlerini başarıyla tamamlayan uçakların emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

Öte yandan Aktütün karakoluna baskın sırasında öldürülen terörist sayısı 25'e çıktı. Teröristlerin üzerinden çıkanlar ise adeta cephaneliği andırıyor. Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi 13'üncü Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı (Aktütün) bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Teröristlerle birlikte 1 adet Biksi makineli tüfek, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet el bombası, 6 adet roketatar mermisi ve çok miktarda roket sevk fişeği ele geçirildi. 

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 25'e ulaşırken; bölgede operasyonlara devam edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.