Altın Son 3 Haftanın En Yüksek Seviyesinde

Altın Son 3 Haftanın En Yüksek Seviyesinde
Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin yeniden tırmanmaya başlaması "güvenli liman" alımlarında talebin artmasına neden olurken altının ons fiyatı da 1.329,93 dolarla son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçen haftalarda 1.275 dolar seviyesine kadar gerileyen ve bu seviyeden tepki alımlarıyla karşılaşan altının ons fiyatı Çin'in ekonomiyi canlandırmak için hazırladığı mini paket, Fed toplantı tutanaklarında faiz oranı ile ilgili kısa dönemde yükseliş öngörüldüğüne dair bir ibare bulunmaması ve Ukrayna riskinin tekrar gündeme gelmesiyle yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Haftanın ilk işlem gününe 1.318,43 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı hafta sonunda Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gerginliğin etkisiyle analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.330 dolar sınırına kadar yükselerek son 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Altının os fiyatı en son 24 Mart'ta 1.335 dolar seviyesine kadar yükselmişti.

Rusya-Ukrayna krizinin tepe noktasında altının ons fiyatının yaklaşık 1.400 dolara kadar yükseldiğini hatırlatan analistler, Ukrayna odaklı haber akışının yanı sıra ABD'de açıklanacak mart ayı perakende satışlar verisinin altın fiyatlarının seyri üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Teknik olarak altının ons fiyatında 1.330 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirten analistler, 1.320 doların üzerinde kalındığı sürece altında yükseliş eğiliminin sürebileceğini ve 1.350 doların denenebileceğini tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.