Askeri araca ateş açıldı

Askeri araca ateş açıldı
Suriye'den gelen 2 kişi, Hatay sınırdaki askeri araca ateş açtı. Askerlerin de ateşle karşılık verdiği olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay dün saat 17.00 sıralarında Hatay'ın Altınözü İlçesi yakınlarında meydana geldi. Sınırda güvenlik önlemi alan askeri araca Suriye'den yaklaşan 2 kişinin ateş açmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 2 şahsın Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaştığı görülmüştür. Tespit edilen bu durum üzerine, Kıyıgören Hudut Karakolu'ndan bölgeye sevk edilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı (TTZA) Mobil Yol Kontrol Unsuru'nun (MYKU) üzerine, şahıslar tarafından silahlar ile ateş açılmış ve atılan mermiler TTZA'nın sol ön camına isabet etmiştir. Açılan bu ateşe, MYKU personeli tarafından ateşle karşılık verilmiş, hudut unsurlarımızın açtığı bu karşı ateş sonucunda, şahıslar Suriye tarafına kaçmışlardır. Hatay Valiliği, Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı'na bilgi verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.