Sucu, Bakan'ı nasıl şaşırttı?

Sucu, Bakan'ı nasıl şaşırttı?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hedeflerinin 2013'te işini gücünü bilgisayardan gören bir Türkiye olduğunu bildirdi. Bu çerçevede özel sektörün önünü açtıklarını belirten Yıldırım, iş dünyasına, "İletişim otoyollarındaki şerit sayısını artırmak lazım

Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı CeBIT Bilişim Eurasia ve Bilişim Zirvesi'08 açıldı. Açılışta mizah yüklü bir konuşma yapan Yıldırım, hedeflerinin 2013'te işini gücünü bilgisayardan gören bir Türkiye olduğunu vurguldı.

Binali Yıldırım, bilişim sektörünün günlük hayattaki yerini çok ilginç bir örnekle açıkladı. Bakan Yıldırım, bilişimin önemini anlatmak için başından geçen iki olayı anlattı.

Olayı ilginç kılan evde biten su için bırakılan telefon çağrılarının farklılığında gizli. Kahramanları ise Yıldırım'ın ablası ile gelini. Gelişimi ise şöyle: "Bir gün oğluna misafir olan Binali Yıldırım, evde suyun kalmadığını gören gelinin telefon açarak 'iki su' istediğini aktardı. Sucunun eve nasıl geleceğini sorduğunda da, "Telefon onda kayıtlı. Bilgisayarından adresimi görebiliyor." cevabını aldığını söyledi. Başka bir gün misafir olduğu ablasının da su istediğini, ancak sucuya telefonda, "Camiden sağa dön, yolun sonundan sola..." gibi cümleler kurarak yolu tarif ettiğini aktardı. Bakan Yıldırım, iki olay arasındaki farkın, bilişimin hayatı nasıl kolaylaştırabildiğinin en güzel örneği olduğunu vurguladı.

Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı CeBIT Bilişim Eurasia ve Bilişim Zirvesi'08 açıldı. Açılışta mizah yüklü bir konuşma yapan Yıldırım, hedeflerinin 2013'te işini gücünü bilgisayardan gören bir Türkiye olduğunu vurguldı. Bu çerçevede özel sektörün önünü açtıklarını belirterek, iş dünyasına, "İletişim otoyollarındaki şerit sayısını artırmak lazım. Bu işleri artık kamu olarak biz yapmayacağız. Ne gerekiyorsa yapın" çağrısında bulundu.

Önceden en büyük hedefin okur yazar oranını artırmak olduğunu, ancak bilişim çağıyla birlikte meselenin bu kadarla kalmayacağının ortaya çıktığını aktaran Yıldırım, "Artık bilgisayar okur yazarlığı var ve küçükler büyükleri eğitiyor. Ahir zamanda bunu da görecekmişiz." dedi. Bilişimin önemine değinirken yan etkilerine karşı da dikkatli olunmasını isteyen Yıldırım, "Sosyalleşmeyi unuzmayalım. Gece kuşu olmayalım. Bunun başka yan etkileri de var. Çocukları suça itmesi, intihara teşvik etmesi gibi. Bunun için tedbir alnıması lazım. Bunu da sivil toplum kuruluşları ve kamu birlikte yapacak. İnterneti kamunun denetlediği tek devletiz eleştirileri yapılıyor. Oysa bizim yaptığımızı AB örnek aldı. Daha ileri bir düzenleme yapıyor." diye konuştu.

Bu arada Bakan Yıldırım, internet üzerinden gelen sakıncalı bilgilerin çoğunluğunun yurtdışı kaynaklı olduğunu da belirtti. Bilişim sektörünü Türkçe konuşmaya zorlamak gerektiğine işaret eden Bakan Yıldırım, bunun için herkese çağrıda bulundu. Sektör çalışanlarının yarı ingilizce yarı kısaltma konuşmalarından dert yanan Ulaştırma Bakanı, "Yoksa iki sene sonra ne konuştuklarını anlamayacağız." dedi.

3. NESİL İHALESİ 28 KASIM'DA

Cep'ten hızlı internet ve maç keyfini sağlayacak 3. Nesil ihalesi 28 Kasım'da yapılacak. Ancak küresel dalgalanmanın ihaleye katılımı olumsuz etkilemesinden endişe duyuluyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İhaleyi yapacağız. Telekomünikasyon Kurumu da buna hazır olsun. Biraz emri vaki oldu ama Türkiye'nin buna ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katıldığı fuarda 524 yeni ürün vitrine çıkacak. Toplam 10 salonda gerçekleştirilecek fuarda iş dünyası, dijital yaşam ve telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölüm bulunuyor. 27 bin metrekarelik alana sahip fuarı 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.