Holiganizmi bitirecek sistemde E- Bilet Krizi!

Holiganizmi bitirecek sistemde E- Bilet Krizi!
Tribün terörünü bitirip, taraftarları kayıt altına alacak e-bilet formülüne karşı direniş sürüyor.

Futbolda bir yeni bir devir başlıyor. Kâğıt bilet dönemini kapatan e-bilet uygulamasına bu hafta geçiliyor.

Uygulamanın Fenerbahçe maçına denk gelmesi Beşiktaşlı taraftarların isyanına sebep olurken, Galatasaray karşılaşmasında taraftar rekoru kıran siyah-beyazlılar, pazar günkü derbide boş tribünlere oynama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tribünde yaşanan olayları en aza indirmek için geliştirilen ve holiganizmin önüne geçmek için etkili bir uygulama olan e-bileti protesto eden Beşiktaşlı taraftarlar, derbiye gitmeme kararı aldı. Taraftarların 'Maça gitmiyoruz' çağrısı üzerine Şampiyonlar Ligi için de büyük önem taşıyan karşılaşma öncesi 1 haftada ancak 3 bin passolig kartı satılabildi. Bunlardan da sadece 2500'ü karta yükleme yaptı. Normal satış halinde 60 bin biletin satılabileceğini düşünen Beşiktaş Yönetimi, bu rakamın kombinelerle birlikte 30-35 binde kalacağını tahmin ediyor.

KAVALCI'DAN TARAFTARA ÇAĞRI

Futbol takımından sorumlu yönetici Ahmet Kavalcı taraftarlara çağrıda bulundu. “Bizim en büyük gücümüz taraftarlarımızdır” diyen Kavalcı, “E-bilet uygulamasının önümüzdeki sezondan itibaren başlaması için başkanımız Fikret Orman çok büyük çaba gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı uygulamanın bu tarihte olmasını istedikten sonra yapacağımız çok bir şey kalmadı. Beşiktaş olarak kanunlara karşı gelecek değiliz. Derbide taraftara ihtiyacımız var. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak için derbiyi kazanmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Bu arada yönetimin e-bilet uygulamasının ertelenmesi için yetkililer bazında girişimlerine devam ettiği ve perşembe gününe kadar erteleme yönünde bir haberin beklentisi içinde olduğu öğrenildi.  

OLAYLI DERBİ SÜRECİ HIZLANDIRDI

Türk futbolunda kâğıt bilet dönemi dün itibarıyla sona erdi. Statlardaki güvenlik zafiyetini ve olayları asgariye indirecek olan e-bilet, seyirden men cezası almış kişilerin tespiti noktasında güvenlik görevlilerine kolaylık sağlayacak. Ligin ilk yarısında Olimpiyat Stadı'nda yapılan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylar elektronik e-bilet uygulamasına sebep oldu. Bu maçın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan 4 maddelik eylem planının en önemli ayağını oluşturan elektronik bilet uygulaması bu hafta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle hayata geçecek.

PASSOLİG NEDİR?

E-biletin uygulamaya geçmesiyle Türk futbolunda Passolig dönemi başlamış oldu. Holiganlığın önüne geçmek ve güvenlik zafiyetini asgariye indirmek için uygulamaya konulan e-bilet sayesinde olaylara karışan taraftarların tespiti kolaylaşacak. Uygulamaya göre Passolig kartı olmayanlar maç bileti alamayacak. Passolig'e sahip olan taraftarlar internet üzerinden gitmek istedikleri maçın biletini kartlarına yükleyebilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.