Liberman'dan Ortalık Bulandıran İddia

Liberman'dan Ortalık Bulandıran İddia
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Suudi Arabistan ve Kuveyt'le, diplomatik ilişki kurmak için temasta olduklarını açıkladı. Lieberman, bu ülkelerle gizli görüşmeler yaptıklarını, görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini açıkladı.

Avigdor Lieberman, Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada "Araplar, sonunda gerçek tehlikenin İsrail değil İran olduğunu anladı. 2019'da resmi ilişki kurmuş oluruz" dedi.

Lieberman bu ülkeler arasında Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın olduğunu ileri sürdü. Suudi Arabistan, İsrail ile herhangi bir ilişkisi olmadığını, iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Kuveyt ise Lieberman'ın iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kuveyt ve Suudi Arabistan, İsrail ile şimdiye kadar herhangi bir diplomatik veya resmi ilişki içinde olmadı. Bölgede, İsrail ile barış anlaşması olan sadece iki ülke var bunlarsa, Mısır ve Ürdün.

Lieberman'ın iddialarına göre ise, İran'ın nükleer çalışmalarından duyulan endişe, bu ülkeler için İsrail karşıtlığının önüne geçti.

"RESMİ İLİŞKİLER 2019'DA KURULACAK"

Lieberman, bu ülkelerle 2019 yılına kadar her türlü ticari ve diplomatik ilişkileri kuracaklarını ileri sürüyor. Lieberman, açıklamasında, bu 2019 yılında bu ülkelerle tam bir barış metni imzalayacaklarını ve diplomatik ilişkileri en üst düzeye çıkaracaklarını söylüyor.

İsrail başbakanı Binyamin Natanyahu da, şimdiye kadar hep İsrail ve Körfez ülkelerinin ortak hedefinin, İran'ın nükleer silah üretmesini durdurmak olduğunu ima ediyordu.

İran ise nükleer silah ürettiği iddialarını kesin bir dille yalanlıyor ve nükleer çalışmalarını İran'ın enerji ihtiyacına cevap vermek ve teknolojik gelişmeyi sağlamak için sürdürdüğünü ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum