Altının Yükselmesi İçin 3 Sebep

Altının Yükselmesi İçin 3 Sebep
ABD'de düşen faizler, Ukrayna'da artan tansiyon ve ABD ekonomisinin gücüne dair endişelerin altın fiyatlarını yükselteceği öngörüldü.

Altın fiyatlarındaki yükselişin süreceği tahmin edildi. TJM Institutional Services'tan Jim Iurio, "Gördüğüm ve duyduğum her şey altın fiyatlarını destekler yönde" şeklinde konuştu. GRZ Energy'den Anthony Grisanti ise altın fiyatlarının artması için "mükemmel bir üçlü ortam" oluştuğunu söyleyerek, bunları "ABD'de düşük faiz ortamı, Ukrayna'da artan jeopolitik risk ve küresel ekonomisinin gücüne dair endişeler" olarak sıraladı. 

 
"TEKNİK SEBEPLER ENGELLİYOR"
 
CNBC'nin haberine göre, spot altının artmamasının tek nedeninin teknik sebepler olduğunu söyleyen Iurio, "Eğer altın 10 dolar daha yükselirse buradan yukarı doğru ciddi şekilde hareketlenebilir" dedi. '1390 DOLARA ÇIKAR' Iuro, altının 1335 dolara yerleşmesi halinde bir sonraki hareketin 1390 dolara doğru olacağını söyledi. 
 
NİSAN BAŞINA GÖRE 50 DOLAR YUKARIDA
 
Altın fiyatları Nisan ayı başına göre 50 dolar yukarıda seyrediyor. ABD'de tahvil faizleri ise son bir haftadır düşüşte.
 
altin-013.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.