O Siyasetçi Huzurevinde Çalışacak!

O Siyasetçi Huzurevinde Çalışacak!
İtalya'da, hakkında vergi kaçırmaktan kesinleşmiş yargı kararı bulunan eski Başbakan Silvio Berlusconi'ye, cezasını 1 sene boyunca sosyal hizmet yaparak çekmesi kararlaştırıldı.

Şirketi Mediaset ile Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırdığına dair hakkında kesinleşmiş 1 senelik hapis cezası bulunan eski başbakan Berlusconi, 77 yaşında olması sebebiyle bu cezayı sosyal hizmet yaparak mı, yoksa ev hapsinde mi geçireceği belli oldu.

Milano adliyesindeki Vesayet Mahkemesinde 10 Nisan’da görülmeye başlanan davada, açıklanan karar, Berlusconi’nin istediği gibi çıktı. Mahkeme Başkanı Pasquale Nobile De Santis, "Eski Başbakana 1 yıl boyunca sosyal hizmette bulunma cezası verildiğini" bildirdi.

Basına yansıyan haberlerde, verilen cezaya göre; Berlusconi'nin haftada bir gün 4 saati aşmayacak şekilde yaşlıların kaldığı Milano yakınlarındaki Cesena Boscone’daki bakım evinde hizmet edeceği kaydedildi.

Yargıç De Santis, Berlusconi’ye ikametgahının bulunduğu Lombardiya bölgesi dışında sadece salıdan perşembe gününe kadar kendi isteği doğrultusunda başkent Roma’da kalabileceği ve başka yere gidemeyeceği yönünde hüküm verdi. Basına yansıyan mahkeme kararında Berlusconi'nin perşembe akşamları saat 23.00'den önce Milano'daki ikametgahında olması karara bağlandı. 

İtalyan siyasetinin son 20 yılına damga vurmuş olan Silvio Berlusconi’nin 1 yıllık cezasının ilk 6 ayında görevini iyi yapması ve iyi halli tutumu gözlenirse cezasında 45 gün indirime gidilerek 10 ayda da tamamlayabileceğini belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.