PKK Yanlıları Kutlu Doğum'u Hazmedemedi

PKK Yanlıları Kutlu Doğum'u Hazmedemedi
Dicle Üniversitesi'nde PKK yandaşı ve İslam karşıtı öğrenci grubu, Kutlu Doğum etkinliği yapmak isteyen öğrencilere saldırdı.

Dicle Üniversitesi'nde, BDP/PKK'ya yakınlığı ile bilinen Öğrenci Derneği (DÜÖ-DER) üyesi öğrenciler, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapısında program duyurusunun bulunduğu afiş ve bildiriler dağıtan Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilere saldırdı.

Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerin karşılık vermesiyle olaylar büyüdü.

Kavgayı olay yerine gelen polis ekipleri iyice büyümeden önledi.

Polis, bu iki öğrenciyi gözaltına aldı.

Hızını alamayan DÜÖ-DER üyesi yaklaşık 500 öğrenci Mimarlık Fakültesi önünde toplanıp, Fen Edebiyat Fakültesi önüne yürümek istedi. Polisin önce yürüyüşe izin vermezken, yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe izin verildi.

Yaklaşık 400 metre mesafedeki Fen Edebiyat Fakültesi önüne yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı. Ardından öğrenciler daha sonra girdikleri fakülte binasının turnikeler, kapı ve camlarına sopa ve taşlarla saldırdı. Saldırıda turnikeler, kapılar ve camlar kırılırken olaylar yaklaşık 30 dakika sürdü.

Daha sonra içeriye giren polis ekipleri, saldırgan öğrencilere coplarla müdahalede bulundu. Bu sırada yaşanan arbedede bazı öğrencilerin baygınlık geçirdikleri görüldü. Polis, çok sayıda öğrenciyi gözaltına alırken, fakülte binası başta olmak üzere üniversite kampüsünde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere saldırarak, taşkınlık çıkaran gruba BDP sahip çıktı.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, üniversiteye gelerek, öğrencilerin bulunduğu Fen Edebiyat Fakültesi binasına girmek istedi. Önlem alan polis, Zümrüt'ün binaya girişine izin vermeyince, tartışma yaşandı. Polisin izin vermediği Zümrüt, partililerle birlikte bina önünde bekleyişini sürdürürken, polis de bina içinde olaylara karışan öğrencileri yakalamak için çalışmalarını sürdürdü.

 

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum