'Define aramıyorduk'

'Define aramıyorduk'
2 gündür mağarada mahsur kalan yaralıyı kurtarmaya operasyonu

Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi yakınlarında, iddiaya göre define aramak için girdiği mağaranın içindeki kuyuya düşerek yaralanan ve burada mahsur kalan 40 yaşındaki Ramazan Yörük'ü kurtarmak için arama- kurtarma ekipleri seferber oldu. Ekipler mağaranın girişini ve kuyunun etrafını genişleterek evli, 3 çocuk babası Ramazan Yörük'ü kurtarmaya çalışıyor.

Olay, geçen pazar gecesi saat 22.00 sıralarında Mihalgazi İlçesi'nin daha önce belde olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Alpagut'un Kazankaya mevkii Yarasa İni Mağaraları'nın olduğu bölgede meydana geldi. İddiaya göre define aramak için 7 arkadaşıyla birlikte mağaraların olduğu yere giden bir fabrikada işçi olarak çalışan Ramazan Yörük, bir arkadaşı ile birlikte girişi dar olan mağaranın içine girdi. Bir süre sonra arkadaşı mağaradan dışarı çıktı. Ramazan Yörük ise mağara içindeki yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Belinden ve bacakların yaralanan Yörük'ün mağaradan çıkamadığını gören onu kurtarmaya çalışan arkadaşları, başarılı olamayınca pazartesi günü saat 11.00 sıralarında jandarmayı arayarak yardım istedi.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Ekibi (AKUT), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dağcılık Kulübü, Eskişehir ile Ankara Mağara Araştırma dernekleri ekipleri sevk edildi.

SU VE ÇİKOLATA VERİLDİ

Kurtarma ekipleri dün saat 18.30 sıralarında mağara içerisinde Ramazan Yörük'ün bulunduğu yeri belirledi. Yörük'ün bulunduğu yerin çok dar olması nedeniyle ekiptekiler arasında kilo olarak en zayıf elamanlardan biri olduğu belirtilen ANADOSK üyesi Zeliha Güven iple mağaradan aşağıya indirildi. Zeliha Güven, Ramazan Yörük'e su ve çikolata verdikten sonra tekrar yukarı çıktı.

Daha sonra UMKE ekibi aşağıya inip Yörük'ün kırık olduğu belirtilen sağ kolu ile sağ el parmaklarına atel, beline de pelvis adı verilen bel kemeri takılıp, omuriliğini korumak amacıyla da tıbbi bir yelek giydirildi. Ekipler üşümemesi için de üzerine Yörük'ün üzerine termal battaniye örtü ve ayrıca serum da taktı.

Düştüğü kuyuda oturmuş halde olduğu belirtilen Ramazan Yörük'e ekiptekilerin sürekli olarak serum da taktıkları belirtildi. Yörük'ün belinde ve bacaklarından da kırılar olabileceği kaydedildi. 

40 KİŞİLİK EKİPLE KURTARMA ÇALIŞMASI

Yaklaşık 40 kişilik ekip, sabaha kadar mağaranın girişi ve Ramazan Yörük'ün düştüğü yerin etrafını genişletmek için çalışmalarını bugün gün boyu sürdürdü. Kurtarma ekipleri çeşitli illerdeki temsilciliklerini arayarak kilolu olmayan eleman talebinde bulundu. Ekiplerin Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları sürüyor.

'DEFİNE ARAMIYORDUK'

Ramazan Yörük ile arkadaşlarının define aramak için mağaraların bulunduğu yere gittiği öne sürülerken, Yörük'ün yanındaki 7 kişi jandarmaya verdikleri ifadede define aramadıklarını, gezi ve fotoğraf çekmek amacıyla mağaraların bulunduğu yere gittiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.