O Hukukçulara Yazıklar Olsun!

O Hukukçulara Yazıklar Olsun!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'ndan gündemle ilgili çok önemli açıklamalar geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada "Son zamanlarda bazı savcılar, hakimler bir yerlere ait gibi düşünülüyor. Gerçek hukuk insanı Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Başkasına ait olamaz ki. Millete ait olur. Bu mesleği yapan herkes hakkın, hukukun yanındadır. Yanında olmayana yazıklar olsun" diye konuştu.

İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Salihoğlu, "Göreve geldikten sonra iş bölümü yaptık. Burada yapılanların günahları da sevapları da bize yıkılacak. Yapılan yanlışların, haksızlıkların ya da insanları üzen olayların sorumlusu biziz" dedi.
Adliyedeki iş yoğunluğuna da değinen Salihoğlu, "Bugün 09.45 itibariyle son soruşturma numaramız 2014/54081. 1 Ocak 2014 itibariyle savcılarımız asliye ceza mahkemelerinde de duruşmalara çıkıyor. Bunun için de 61 savcımızı görevlendirdik" ifadelerini kullandı.

"HSYK'DAN 60 SAVCI İSTEDİK"

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görev yapan savcılıkların tasfiye edildiğini vurgulayan Salihoğlu, "O bürodan gelen arkadaşlarımıza yer açmak için yeniden görevlendirme yaptık. Terör ve örgütlü suçları bir potada, bir arada düşündük. Bu işlerin başına da Başsavcı Vekilimiz Orhan Kapıcı'yı koyduk. 14 tane de savcımız görev yapıyor. Bürolar şeklinde yapmış olduğumuz çalışmaların soruşturmalara faydası olduğunu düşünmekteyim. Haziran ayı için de HSYK'dan 60 savcı görevlendirmesini istedik" dedi.

"HERKES BENİM ENERJİME UYACAK"

Salihoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:
"Ben çalışmayı ibadet olarak kabul ediyorum. İşine saygı göstermeyenin başarılı olacağına inanmıyorum. Devlet memurları işlerini sevmiyorlar. Mesai saatlerine uyma ve iş yapma konusunda gerekli özeni göstermiyorlar. Buraya gelen insanlara hizmet vermek zorundayız. Bu işin öncüsü benim. Herkese örnek olmak zorundayım ve arkadaşlarımdan şunu istiyorum. Herkes benim enerjime uyacak."
"Hakim ve savcılar konuşmaz. Bizim kararımız konuşmamızdır. Savcı ve hakim arkadaşlarımızın bir tek düşüncesi vardır. O da, adaleti gerçekleştirmek. Adliye kapısından giren insanın kendisine farkındalık uygulanacak diye bir kaygısı olmamalı. Son zamanlarda bazı savcılar, hakimler bir yerlere ait gibi düşünülüyor. Gerçek hukuk insanı Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Başkasına ait olamaz ki. Millete ait olur. Şu hakim, bu hakim deniyor. Tutuklama isteyince şöyle düşünülüyor, istemeyince böyle. Bu mesleği yapan herkes hakkın, hukukun yanındadır. Yanında olmayana yazıklar olsun."

"BAŞBAKAN'IN OĞLUNUN KAZASINA BEN BAKMADIM"

Twitter üzerinden yapılan yorumlar kalbimi acıtıyor. Benim için, ‘Sayın Başbakan'ın oğlunun trafik kazasını kapatan savcıdır' dediler. Ben o olayı hatırlamıyorum bile. Olayı araştırdım. Olay Şişli'de olmuş. Biz o zaman Devlet Güvenlik Mahkemesi'ndeyiz. Hakaretler ediliyor, mektuplar geliyor. Biz eleştiriye açığız ama eleştirinin küfre çevrilmesi insanın canını yakıyor. En son beni üzen bir olayı paylaşayım. Terör ve örgütlü suçlar bürosu kurup bir başsavcı vekili ve 14 savcı görevlendirdik. Bunun üzerine www.adalet.org adlı sitede Kartal Hakimi Sevgi Övünç, acımasızca ‘Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 15 savcı az mı?' diyerek bize ve 35 yıllık meslek hayatıma küfretmiştir. Yasal yollara başvuracağım. Haksızlıkların, o haksızlığı yapana döneceğine inanan biriyim" 

"LALETTAYİN DİNLEME OLMAZ"

"Son yapılan düzenlemeyle telefon dinlemeleriyle ilgili kararların alındığı teknik büro kuruldu. Eleştirilerin şimdilik haksız olduğu, işlerin gayet düzgün yürüdüğü ortada. Dinlenmek kolay bir olay değil. Hanımla konuşmanızın dinlenmesi kadar abes bir şey var mı? İnsanların özeline giren konularda dikkatli karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Öyle lalettayin dinleme olmaz" 

SELAM ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASI

Başsavcı Salihoğlu, basına bilgi vermesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2 bin 280 kişinin dinlendiğinin açıklandığı ‘Selam Örgütü' soruşturmasına ilişkin soru üzerine "Soruşturma halen devam ediyor. Kimsenin yaptığı hukuksuzluk yanına kar kalmamalı" dedi.

"25 ARALIK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR"

25 Aralık soruşturmasının halen devam ettiğini de belirten Başsavcı Salihoğlu, "Bu soruşturma ile ilgili herhangi bir yetkisizlik kararı vermedik. Çalışmalar devam ediyor. Bir soruşturmayı ne uzatacaksın ne de acele edeceksin. Şu anda soruşturmaya üç savcı bakıyor" dedi.

YASADIŞI DİNLEME SORUŞTURMASI

Bir gazetecinin "Bazı illerde yürütülen yasadışı dinleme soruşturmaları var. Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma var mı?" sorusu üzerine Başsavcı Salihoğlu, "Bu konuda yüzlerce şikayet dilekçesi geliyor. Bu dilekçeleri değerlendiriyoruz. Henüz bir sonuç yok" diye yanıt verdi.

CELAL KARA'NIN DOSYADAN ALINMASI

17 Aralık soruşturmasında Savcı Celal Kara'nın görevden alınması ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise Salihoğlu, "Ben geldiğimde dosyada Celal Kara, Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol görevliydi. Bir değerlendirmemiz oldu. Sorumluluk bana ait. Başsavcılık yapmış, tecrübesi olan birini tercih ettik. Bizden sonra da Yüksek Kurul o savcımızı (Celal Kara) başka ile gönderdi" dedi.

POLİSLERE SORUŞTURMA

Başsavcı Salihoğlu, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten polislerle ilgili soruşturma olup olmadığı yönündeki soruya da "Ne olduğunu, ne yapıldığını günü ve saati gelince paylaşılır. Yorum yapmıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum