Kefenli protesto

Kefenli protesto
Kayseri’de kefen giyen kadınlı-erkekli yaklaşık bin kişi, Mısır’da verilen idam kararlarını protesto etti.

İyilik ve Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği ‘Kayseri Kefen giyiyor’ etkinliği Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üzerine kefen giyen ellerinde Mısır bayrağı taşıyan yaklaşık bin kişi, sık sık tekbir getirdiği eylemde ‘Resul’e selam direnişe devam’, ‘İdama hayır’, ‘Bize suskunluk yakışmaz’, ‘Susturamaz kimse bizi, ne batı, ne İsrail ne Sisi’ , ‘Çözüm İslam Birliği’ pankartlarır taşıyıp, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Platform adına açıklama yapan Erdal Ergenç, Mısır’da 529 kişi hakkında düzmece gerekçelerle idam kararı verildiğini öne sürerek, “Bu kararı kınıyor, lanetliyor ve kabul etmiyoruz” dedi. Kayseri halkının da idamları kabul etmediğini ve kınadığını belirten Ergenç, “Şehadeti, boyun eğmeye tercih eden kardeşlerimizi selamlıyoruz. Onurlu direnişleri sayesinde zalimlerin bir gün cezalarını çekeceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Kuran okunmasının ardından kalabalık, sloganlar atarak Büyükşehir Parkı'na yürüdü. Burada dua eden göstericiler General Sisi'nin maketini darağacına astı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.