Dışişlerinde O Uygulama Sona Erdi

Dışişlerinde O Uygulama Sona Erdi
Dışişleri Bakanlığı bu hafta başından itibaren yeni bir dinleme olayının yaşanmaması için önlemlerini artırdı. Ziyaretçiler bundan böyle telefonlarını görevlilere teslim ettikten sonra bakanlığı ziyaret edebilecek.

Dinleme olayının şok etkisi oluşturduğu Dışişleri Bakanlığı'nda, dinlemeye yönelik MİT'ten gelen uzmanlarla birlikte inceleme yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, yeni bir dinleme olayının yaşanmaması için önlem almaya yöneldi.
Önce mevcut durum ele alınarak, dinleme konusunda zaaf oluşturabilecek konular ele alındı. Dinleme konusunda, bir güvenlik tedbiri şablonunun oluşturulduğu ve tedbirlerin kademeli olarak uygulanmaya başlandığı belirtildi.

İlk etapta, ziyaretçilerin bakanlığa cep telefonu ile girişlerine yasak getirildi. Buna göre, ziyaretçiler telefonlarını kapılardaki noktalarda kapatarak görevlilere teslim ediyor.

Aynı uygulama yıllardır Cumhurbaşkanlığı'nda yapılıyordu. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin içine ziyaretçilerin cep telefonu ile girişlerine izin verilmiyor. Kapıda alınan telefonlar, çıkışta geri veriliyor.

'SABIKALI VEKİL' VAR

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, sabıka kaydı olan kişilerin Meclis'e girmesini engellemek gibi bir görevlerinin bulunmadığını belirterek, "Hukuken de buna imkân yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan bir çok sayın milletvekili var" dedi.

OFİSLERE DE YASAK YOLDA

Dışişleri Bakanlığı'nda alınan tedbirler çerçevesinde gizlilik dereceli toplantıların yapıldığı salon ve bölümlere bütün personelin cep telefonu ile girişlerine yasak getirildi. Bu yolla bakanlığın belirli bölümlerinde, cep telefonu kısıtlamasına geçildi. Böylece cep telefonu üzerinden ortam dinlenmesinin önüne geçilmesi amaçlandı.

Zaman içinde ofislere de cep yasağı getirilmesi üzerinde de durulduğu kaydedildi. Bu aşamada, gizlilik dereceli toplantılar dışında personele yönelik cep telefonu yasağı olmadığı dile getirildi. Elektronik dinlemeyi engellemeye yönelik güvenlik amacıyla gizli tutulan bir dizi önlemin daha alındığı ifade edildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.