İşte Kanlı Saldırının Detayları!

İşte Kanlı Saldırının Detayları!
Eski milletvekili Adnan Yıldız'ın hayatını kaybettiği kanlı saldırının detayları günyüzüne çıkmaya başladı.

İstanbul Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'ndeki evinden sahibi olduğu döviz bürosuna gitmek üzere çıkan Anavatan Partisi 18. Dönem Milletvekili Adnan Yıldız (68) ve kızı Betül Yıldız (35) otomobille hareket etmek üzereyken yolları bir motosikletteki iki silahlı kişi tarafından kesildi.

Havaya ateş açan saldırganlardan biri Yıldız'dan yanında bulunan, içinde 300 bin dolar olan çantayı istedi. Saldırganlara ateş ederek karşılık veren Adnan Yıldız'ın eşi Ferize (58) ile oğulları Kemal ve Kamil Yıldız da (32) sokağa fırladı.

EŞİ VE KIZI KENDİSİNE SİPER OLMUŞ
 
Sabah'ın haberine göre;Çatışma sırasında Adnan Yıldız yaralanarak yere düşünce, eşi ve kızı üstüne kapanarak kendilerini kurşunlara siper etti. Ferize ve Betül Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Sabıkalı saldırganlardan Mehmet Yeşiller (28) olay yerinde öldü, suç işlerken peruk kullandığı için "peruklu hırsız" olarak bilinen Mehmet Beşir Artukoğlu (38) ise yaralı ele geçirildi.

Artukoğlu'nun, babasına yardıma koşan Kemal Yıldız tarafından vurulduğu öğrenildi. Olay sırasında aynı sokaktaki çocuk yuvasının servis şoförü Yaşar Çetin de ayağından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık görevlileri, ilk olarak Artukoğlu'na müdahale etmek istedi.

Annesini kurtarmaya çalışan Kamil Yıldız, "Öldüreceğim onu, bırakın" diye tepki gösterdi. Kamil Yıldız çevredekiler tarafından sakinleştirildi. Polis, şüphelilerin kullandığı silahı ve motosikleti evin yakınındaki sokakta buldu. Olay yerindeki aracın etrafına paravan çekildi. Saldırının ardından harekete geçen polis, şüphelilerin eski milletvekilinin eve giriş çıkış saatlerini saptamak için keşif yaptığını belirledi.
 
BİR GÜN ÖNCE KEŞİF YAPTILAR

Şüpheliler saldırıdan bir gün önce sabah saatlerinde aynı motosikletle sokağa gelerek aileyi gözledi. Saldırıyı duyarak olay yerine gelen Adnan Yıldız'ın yakınları fenalık geçirdi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından tüm cenazeler Bakırköy Belediyesi'ne ait bir araca konmak istendi.

Yıldız Ailesi'nin bazı yakınları, buna tepki gösterdi. Bunun üzerine cenazeler farklı araçlarla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yıldız'ın döviz bürosuna bir ay önce hırsızlık girişiminde bulunulduğu, eski milletvekilinin o günden beri parasını yanında taşıdığı öğrenildi. TBMM'de iki dönem görev yapan Adnan Yıldız çete lideri Nuri Ergin'in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Adnan Yıldız bir dönem Zeytinburnuspor Kulübü başkanlığını üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.