Cogito Sözlük 3 Yaşında!

Cogito Sözlük 3 Yaşında!
Özellikle Twitter yüzünden tam bir bilgi çöplüğüne dönüşen sosyal medyada, küfre inat kurulan Cogito Sözlük 3. yılını kutluyor!

Nisan 2011’de ahlaksızlığın merkezi Ekşi Sözlük-Uludağ Sözlük-İtü Sözlük-İnci Sözlük gibi sitelere karşı temiz bir alternatif olarak açılan Cogito Sözlük, yoluna tüm hızıyla devam ediyor.

Küfür ve hakaretin yasak olduğu Cogito Sözlük’te edep dışı ifade kullananlara, ideolojisini provokasyon amacıyla kullananlara, başkalarının fikir ve inançlarına saygı duymayanlara yer yok. Muhafazakar bir editör ve iletişimci olan Birol Şanlı’nın girişimiyle sosyal medyada kendine yer bulan Cogito Sözlük’te edebiyat, bilim, din, felsefe, sanat, ekonomi, gündem gibi çok çeşitli konularda genel kültür paylaşımları yapılıyor.

Adını ünlü filozof Decartes’in Latince ‘’Düşünüyorum, öyleyse varım!’’ manasına gelen ‘’Cogito, ergo sum!’’ sözünden alan, ilk günden bu yana kalite ve seviyeden taviz vermeyen bu güzel mekan sadece bir internet sitesi değil. İhtiyaç sahipleri için düzenledikleri kermesler, kitap toplama kampanyaları, bağış organizasyonları ile toplumsal dayanışmaya da güzel bir örnek!

Her fikirden, her inançtan, her yaştan insanın bilgi ve tecrübelerini paylaşabildiği Cogito Sözlük zihinleri kirletmeye değil aydınlatmaya yönelik tertemiz ortamıyla yıllardır farkını ortaya koyuyor. 17 Aralık ile başlayan ve toplumun her kesimini derinden etkileyen süreçte bile kurallarından taviz vermeyen Cogito Sözlük, özellikle dindar kesimin kendini rahatça ifade edebildiği ve yorumlarını herhangi bir aşağılamaya maruz kalmadan yazabildiği bir internet gazetesi gibi…

Doktoru, avukatı, polisi, öğretmeni, öğrencisi, memuru, esnafı, işçisi, emeklisi… Cogito Sözlük’te çeşitli meslek gruplarından binlerce üye birikimlerini diğer üyeler ile kolayca paylaşıyor ve burada çok güzel arkadaşlıklar ediniyor. Özellikle ahlaki hassasiyet sahibi kadınların utanabilecekleri, kötü hissedebilecekleri hiçbir ifadenin yer almadığı sözlük bu yönüyle de ayrı bir önem arz ediyor.

Cogito Sözlük’e www.cogitosozluk.net üzerinden ulaşabilir; ister okur olarak ister yazar olarak üye olabilirsiniz.

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum