TRT Radyo 1’e Konuk Olduk

TRT Radyo 1’e Konuk Olduk
TRT Radyo 1’de gazeteci Hakan Tuzcu’nun Serap Dubaz ile birlikte hazırlayıp sunduğu “Haber Yorum” programının bugünkü konukları Habervaktim.com Yayın Yönetmeni Fatih Akkaya ile Habertürk’ten Hasan Bozkurt’tu.

Gündemde AK Parti lideri Başbakan Erdoğan’ın milletvekilleri ile yaptığı toplantı, MİT Yasası, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile Taksim’de 1 Mayıs tartışmaları vardı.

Sitemiz Yayın Yönetmeni Akkaya, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı konusunda “Kararını henüz vermiş değil” yorumunda bulundu. Erdoğan’ın çok güçlü bir lider olduğunu, diğer tüm partilerde taban liderini taşırken, AK Parti’de bu durumun tam tersi olduğunu söyleyen Akkaya, Başbakan’ın milletvekillerinden ziyade halkın kendisini nerde görmek istediğine bakacağını kaydetti.

“FARK ETMEZ BAŞIMIZDA OLSUN DA”

Akkaya, Habervaktim.com’un önceki günkü “Köşk’e çıksın mı” anketini hatırlatarak “Takipçilerimizin önemli bir bölümünün AK Parti ve Erdoğan’a büyük bir sevgi beslediğini biliyorum. Anket sonucu bize gösterdi ki, Erdoğan’ın sevenleri bu konuda yüzde 50’ye 50 oranında. Yüzde 50’si Köşk’e çıkmalı diyor, yüzde 50 ‘hayır Başbakanlıkta kalmalı’ görüşünde. Burada bir olumsuz tavır, bıkkınlık vs yok. Fark etmez, başımızda olsun da diyor taban. Dolayısıyla tabanı her iki durumda da Erdoğan’ı destekleyecektir” şeklinde konuştu.

Habertürk’ten Hasan Bozkurt da, Erdoğan’ın partisi milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin önemine işaret ederek, AK Parti’nin seçim başarılarında istişarenin büyük payı bulunduğunu, muhalefet partilerinin en büyük eksikliğinden birinin bu olduğunu kaydetti.

İSTİYORLAR Kİ SORUN ÇIKSIN

Akkaya, 1 Mayıs tartışmalarıyla ilgili de "Eylemciler sorunsuz kutlamaya yanaşmıyor, ille sorun çıksın, tartışma çıksın istiyor. Bu yaygara o yüzden. Oysa Taksim'i 1 Mayıs kutlamalarına bu iktidar açtı" diye konuştu. Bozkurt da "1 Mayıs bu dönemde tatil ilan edildi" hatırlatmasında bulundu.

 

Habervaktim.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.