Beyninde tümör oluşan Ferdi yardım bekliyor!

Beyninde tümör oluşan Ferdi yardım bekliyor!
Mersin’in Mut ilçesinde, beyninde kist olduğu saptanan ve acilen ameliyat olması gereken 13 yaşındaki Ferdi Yıldız, yardım eli bekliyor.

Mut Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan, Sakıp (59) ve Fatma Yıldız (56) çiftinin oğulları Ferdi Yıldız, Mut Kazım Yaprak Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi. Maddi durumları yetersiz ve babası da felçli olan Ferdi’nin beynindeki 4 kist alınmazsa, gözlerini ve ellerini kaybedecek. Her gün oğlunu okula kendisi götüren gözü yaşlı anne Fatma Yıldız, duyarlı vatandaşların ve yetkililerin yardımını bekliyor.

Ferdi Yıldız, oğlunu yazın güneşe çıkamama, başını kaşıma, topluma girememe ve ses istememe şikayetleriyle Mersin’de hastaneye götürdü. Burada epilepsi tanısı konan Ferdi, bir müddet verilen hapları kullandı. Bundan bir sonuç alınamayınca, anne Fatma Yıldız hastane hastane gezerek çocuğuna derman aramaya başladı. Karaman sonra da Konya Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Ferdi’nin beyin MR’ı çekildi. Çekilen MR’da ise beyinde 1,5 cm 4 adet kist tespit edildi. Ankara’ya götürülen Ferdi’nin Hacettepe Tıp Fakültesi’nde yapılan muayenesinde de yine aynı sonuçlar çıktı ve müdahale edilmesi gerektiği bildirildi. Ferdi’ye müdahale edilmezse gözlerini ve ellerini kaybedecek.

Maddi durumlarının iyi olmadığını ve ameliyat ettirme güçlerinin bulunmadığını söyleyen anne Fatma Yıldız, Ferdi için uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi. Rahatsızlığından dolayı çok erken yaşlardan beri oğlunu okula kendisinin götürüp getirdiğini anlatan Yıldız, “Ferdi’nin her şeyiyle ilgileniyorum. Oğlum Ferdi derslerinde başarılı bir öğrenci fakat oğlum rahatsızlığından dolayı diğer öğrencilerle arkadaşlık kuramıyor. Şu an elleri güç kaybediyor. Gözleri çift görmeye başladı. Oğlum gün geçtikçe kötüleşiyor” dedi.

Ferdi’nin yazın güneşe çıkmadığını, topluma giremediğini ve ses istemediğini söyleyen anne Fatma Yıldız, “Eşim Sakıp Yıldız da felçli. Malulen emekli maaşıyla geçiniyoruz. Oturduğumuz ev kiralık, eşim Çukurbağ köyünde bizden ayrı yaşıyor. Ben tek başıma çocuğumu Konya ve Ankara’ya hastaneye götürdüm. Maddi durumumuz iyi değil devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz” dedi.Oğlunun ameliyat olması gerektiğini, buna da maddi gücünün yetmediğini söyleyen Fatma Yıldız, “Oğlumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Gerekirse ben böbreğimi veririm. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Belki bir duyarlı vatandaş çıkar, yardımcı olur” diyerek yardım talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum