Ağlara 170 kilo köpek balığı takıldı

Ağlara 170 kilo köpek balığı takıldı
Hatay‘ın Dörtyol ilçesinde balıkçıların ağlarına Akdeniz’de çok sık görülmeyen Balyoz cinsi köpek balığı takıldı.

Dörtyol’da balıkçıların ağlarına Akdeniz'de görülmeyen 3,5 metre boyunda 170 kilo ağırlığında balyoz cinsi köpek balığı takıldı. İlçede balıkçılıkla uğraşan Mustafa Oktay tekne ile avlanmak için denize açıldı. Oktay, ağları toplarken büyük bir köpek balığının takıldığını fark edip balıkçılarla birlikte köpek balığını güçlükle tekneye çıkardı. Balıkçılar Akdeniz’de ilk defa gördükleri balyoz cinsi köpek balığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ağa takılan balıkların kurtulamadığı için öldüğünü ifade eden Oktay, "Ölü köpek balığını geri denize atma gibi şansları olmadığı için mecbur iskeleye çıkarmak zorunda kaldık. Akdeniz'de ilk defa gördüğümüz bir köpek balığı cinsi görünce çok şaşırdık. Yıllar önce bölgede çok olan köpek balıkları artık Akdeniz'de derin sularda nadiren görülüyor. Ortaya çıkanlar da balıkçı teknelerinin ağlarına takılıyor" diye konuştu.
Köpek balığı gün boyu balık halinde sergilendikten sonra eti kanser hastalarına iyi geldiğine inanıldığından parçalanarak isteklilerine dağıtıldı.


bu_canavar_akdenizde_yakalandi13976629760_h1148282.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.